19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τροπολογία: Παράταση σε Α΄ κύκλο κινητικότητας, αναπροσαρμογή έναρξης «αξιολόγησης» 2019, σύσταση ΥΔΟΜ στους δήμους

Πρόσφατα

Με διατάξεις τροπολογίας που κατέθεσε κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ενιαίο κείμενο Δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο, ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τον προσυμβατικό έλεγχο, τροποποιήσεις στον Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο και διατάξεις για την αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης»:

– Δίνεται παράταση του κύκλου κινητικότητας του 2019 έως 15 Ιουλίου 2020 προκειμένου να διεκπεραιωθούν εκκρεμότητες που προέκυψαν λόγω του Covid-19.

Αναπροσαρμόζεται η προθεσμία για «αξιολόγηση». Νέα ημερομηνία έναρξης των διαδικασιών για «αξιολόγησης» της περιόδου 2019 ορίζεται η 15η Ιουλίου 2020. Πάντως, όπως έχει σημειώσει σχετικά το ΜΕΤΑ: Ο αγώνας για την κατάργηση της «αξιολόγησης» και η Απεργία – Αποχή συνεχίζονται

– Ρυθμίζονται, για… λόγους ταχύτητας, τεχνικά θέματα που αφορούν στη συγκρότηση των συμβουλίων για επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Από 1η Οκτωβρίου 2020, συστήνεται και λειτουργεί σε κάθε δήμο Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) – ανεξάρτητα αν έχει προβλεφθεί στον οικείο Οργανισμό.

Παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου 2020 η δυνατότητα δήλωσης των «ξεχασμένων» τετραγωνικών. Για εκείνους που υπάγονται στη ρύθμιση της παρ. 1 του άρθρου 102 του ν. 4495/2017 (Α’ 167), η δήλωσή τους στους Δήμους, για αδήλωτα τετραγωνικά, ακολουθεί την καταληκτική ημερομηνία της τακτοποίησης αυθαιρέτων και η απαλλαγή του προστίμου θα αφορά την τελευταία πενταετία από τον χρόνο της δήλωσης.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις