Μεσσηνία: Εργατικό δυστύχημα στις «επενδύσεις Γεωργιάδη», με θύμα 49χρονο εργάτη ηλεκτρολόγο (ΤΕΜΕΣ)

Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μια ημέρα πριν από το εργατικό δυστύχημα, στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ, όπου και απέδωσε τα εύσημα για την ταχεία εξέλιξη της τουριστικής… επένδυσης

Η μακάβρια πανελλαδική λίστα με τους νεκρούς εργάτες εν ώρα εργασίας μεγαλώνει καθημερινά το τελευταίο διάστημα, με τελευταίο θύμα ένα 49χρονο εργάτη ηλεκτρολόγο, που σκοτώθηκε το Σάββατο 20 Ιουνίου εν ώρα εργασίας στο συγκρότημα της ΤΕΜΕΣ.

Όπως καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας και Συναφών Επαγγελμάτων:

Δυστυχώς, θρηνούμε συνεχώς νεκρούς εργάτες σε πολλούς εργασιακούς χώρους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης που στηρίζεται στο κέρδος των λίγων. Αυτό είναι το «Θαύμα» στο οποίο αναφερόταν, στην επίσκεψη του σε αυτό το χώρο ο υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης. Εχθές μίλαγε για τις “εμβληματικές επενδύσεις στον τουρισμό”, σήμερα σκοτώνεται ένας εργάτης σε αυτές τις επενδύσεις.

Για την εργοδοσία και το κράτος της, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία είναι κόστος. Για τους εργάτες, η εντατικοποίηση και οι άθλιες συνθήκες δουλειάς είναι καθημερινότητα. Δουλειά 7ήμερη, με τσεκουρεμένα δικαιώματα, με άγχος και πίεση από την εργοδοσία. Αυτά είναι που πληρώνουν κάθε χρόνο με τη ζωή τους εκατοντάδες συνάδελφοι σε όλη τη χώρα.

Φτάνει πια δεν πάει άλλο! Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στη δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ακέραιοι στις οικογένειές μας!

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του αδικοχαμένου συναδέλφου.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος και τον καταλογισμό των ευθυνών. Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες να μη διανοηθούν να «ρίξουν» τις ευθύνες στην «κακιά την ώρα» και το «ανθρώπινο λάθος».

  • Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς της συγκεκριμένης εταιρείας και σε κάθε άλλο χώρο δουλειάς σε όλο το νομό.

  • Την άμεση στήριξη και αποζημίωση της οικογένειας.


Τα εύσημα του Γεωργιάδη στην ΤΕΜΕΣ

Μετά την παρουσίαση, ο υπουργός, δήλωσε: «Είναι μία νέα μεγάλη επένδυση εδώ στην Μεσσηνία, στην Πύλο, στο Costa Navarino. Έρχομαι για μια ακόμη φορά και παρακολουθώ να συντελείται ένα θαύμα. Οι εργασίες προχώρησαν με πρωτοφανή ταχύτητα για τα ελληνικά δεδομένα. Ένας πολυσύνθετος τουριστικός προορισμός δημιουργείται και συμπληρώνει τον ήδη υπάρχοντα σπουδαίο τουριστικό προορισμό του Costa Navarino. Η ομορφιά και η φιλοξενία της Μεσσηνίας έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν όραμα, σχέδιο και μεράκι. Σήμερα, αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια ως Έλληνας και ως υπουργός που επισκέφτηκα αυτόν τον τόπο, που σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμος και θα δώσει ζωή και χαρά σε όλη την Ελλάδα».

Αυτό είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, την Παρασκευή 19 Ιούνη, όταν επισκέφθηκε το εργοτάξιο της «νέας τουριστικής επένδυσης» της ΤΕΜΕΣ ΑΕ, στην Πύλο, όπου και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και στελέχη της για την πορεία υλοποίησης των νέων επενδύσεών της εντός του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας.

Το Σάββατο 20 Ιούνη, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας, η ρήση Γεωργιάδη και τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για… ζωή και χαρά σε όλη την Ελλάδα μετατράπηκαν έγιναν… εργατικό δυστύχημα, με το θάνατο του συναδέλφου ηλεκτρολόγου.