15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το ΜΕΤΑ στηρίζει τις εργατικές διαδηλώσεις πρωτοβάθμιων σωματείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη | Τρίτη 23 Ιούνη

Πρόσφατα

Την Τρίτη 23 Ιούνη, στην Αθήνα (Χαυτεία και ώρα 7μμ.) και στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα και ώρα 7μμ.), κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από το χώρο του βιβλίου, της πληροφορικής, του επισιτισμού, των φροντιστηρίων, των ΜΚΟ και της ψυχικής υγείας πραγματοποιούν εργατικές διαδηλώσεις αντίστασης και διεκδίκησης.

Αντίστασης στην εκ περιτροπής εργασία και στις μειώσεις μισθών, στις απολύσεις, στη μη ανανέωση συμβάσεων, στη διόγκωση της ανεργίας, στην ελαστικοποίηση και στην επισφαλή και «μαύρη» (ανασφάλιστη) εργασία, στην επιβολή της τηλεργασίας, στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, στην εντατικοποίηση και στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην αστυνομοκρατία και στον κρατικό αυταρχισμό, με πρόσχημα τον κίνδυνο του κορονοϊού.

Διεκδίκησης μόνιμης και σταθερής εργασίας, ριζικής μείωσης του χρόνου εργασίας και αυξήσεων στους μισθούς και τα επιδόματα, λήψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στήριξης των ανέργων, ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και διεύρυνσης των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και ίσα δικαιώματα για Έλληνες και αλλοδαπούς εργάτες.

Το ΜΕΤΑ στηρίζει τις εργατικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και καλεί όλους τους εργαζομένους και τα Σωματεία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους αλλά και να δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις.

Όλοι οι εργαζόμενοι και όλες οι εργαζόμενες οφείλουμε να οργανώσουμε συλλογικά και συντονισμένα τις αντιστάσεις μας απέναντι στη νέα επίθεση που δεχόμαστε, με τη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ κυβέρνησης και εργοδοσίας, και να ξεπεράσουμε τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που σιωπούν επιδεικτικά μπροστά στο «έγκλημα» που συντελείται.

Δε θα πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι την (υγειονομική) κρίση τους. Βγαίνουμε στους δρόμους και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις