18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση ΠΕΣΕΚ για την τροπολογία για τα αναδρομικά πρόστιμα και τη διαγραφή τους

Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

Πρόσφατα

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020, κατατέθηκε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει διαγραφή των προστίμων και τη σημαντική μείωση των προσαυξήσεων στους συνταξιούχους που είχαν λάβει αναδρομικά από καθυστερημένες συντάξεις (κύριες και επικουρικές) το 2013.

Η διαγραφή θα γίνει είτε με αίτηση του φορολογούμενου είτε με απόφαση της ΑΑΔΕ.

Από την κατάθεση του νομοσχεδίου προκύπτει ότι όσοι είχαν υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή δεν υποχρεούνται να υποβάλουν νέα αίτηση.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα ακολουθήσει ερμηνευτική εγκύκλιος από το Υπ. Οικονομικών προς τις ΔΟΥ και η ΠΕΣΕΚ θα ενημερώσει αναλυτικά όλους τους συναδέλφους.

Η ΠΕΣΕΚ αισθάνεται δικαιωμένη, γιατί από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων, κατήγγειλε την πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ και την ΑΑΔΕ η οποία έδωσε εντολή στις Εφορίες, ελάχιστες ημέρες πριν την 31η.12.2019, να προχωρήσουν στον καταλογισμό φόρου για αναδρομικές αποδοχές του 2013, χωρίς να έχουν λάβει γνώση οι φορολογούμενοι , χωρίς να έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου, χωρίς να τους έχει αποσταλεί σχετικό αίτημα παροχής πληροφοριών, χωρίς να κληθούν σε ακρόαση, για να δώσουν εξηγήσεις, και χωρίς να τους παρασχεθεί η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής – συμπληρωματικής δήλωσης, όπως προβλέπεται από τον κώδικα φορολογικής διαδικασίας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει για χιλιάδες συνταξιούχους θα λυθεί και θα δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία τους. Η ΠΕΣΕΚ θα παρακολουθεί το θέμα μέχρι την οριστική λύση του.

Επισυνάπτεται και η ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΕΔΩ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις