16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στον κλάδο «Ταξίδια και Τουρισμός», σε κίνδυνο πάνω από 197 εκατ. θέσεις εργασίας παγκοσμίως

Πρόσφατα

Περισσότερες από 197 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν στον παγκόσμιο τομέα «Ταξίδια και Τουρισμός» αν παραταθούν τα εμπόδια στα διεθνή ταξίδια και τα μέτρα καραντίνας, πέρα από το καλοκαίρι. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία νέας έρευνας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων (WTTC).

Η τελευταία πρόβλεψη “χτυπάει καμπανάκι”. Είναι σχεδόν 96% υψηλότερη από την προηγούμενη εκτίμηση του WTTC για 100,8 εκατομμύρια χαμένες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο.

Προβλέπει επίσης ότι ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών θα μπορούσε να μειωθεί κατά 73%, ενώ ο εγχώριος τουρισμός θα μπορούσε να μειωθεί κατά 64% σε περίπτωση παρατεταμένων περιορισμών.

Ο WTTC υπογραμμίζει πως οι παρατεταμένοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα μπορούσαν να εξαφανίσουν 5,5 τρις δολάρια συνεισφοράς του κλάδου στο παγκόσμιο ΑΕΠ.

Ωστόσο, εάν αρθούν οι περιορισμοί νωρίτερα, θα μπορούσε να εξοικονομήσει 99,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον κλάδο και το πλήγμα στο ΑΕΠ θα μπορούσε να μειωθεί στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Τα ξενοδοχεία, οι προορισμοί, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και άλλοι θα καταστραφούν από την οικονομική επίδραση των παρατεταμένων περιορισμών στην κυκλοφορία, βυθίζοντας εκατομμύρια ταξιδιωτικές επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους τους σε οικονομική καταστροφή”, επισημαίνει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος WTTC Γκλόρια Γκεβάρα.

Προκειμένου να βοηθήσει τη βιομηχανία, ο WTTC συνιστά στις κυβερνήσεις να ανοίξουν τις διαδρομές μεταξύ χωρών που έχουν ελέγξει με επιτυχία την πανδημία για να ξαναρχίσουν τα ταξίδια.

“Αυτό θα είναι ζωτικής σημασίας για την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης και την ανοικοδόμηση των μέσων διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων”, δήλωσε η Γκλόρια Γκεβάρα.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις