Χαρδαλιάς, Τσιόδρας σε Ξάνθη: Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων κατά κορονοϊού

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη της άτυπης task force για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των τοπικών αρχών στην Ξάνθη. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως πρέπει όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση και πως ο κρατικός μηχανισμός παραμένει πάντα σε ετοιμότητα. Υπενθυμίζεται ότι από την Πέμπτη 11 Ιούνη 2020 έχει επιβληθεί μίνι lockdown στην Ξάνθη.

Χαρδαλιάς: Όλοι να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε πως πρέπει όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση και πως ο κρατικός μηχανισμός παραμένει πάντα σε ετοιμότητα.

«Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Ξάνθης να καταλάβουν πως ο όμορφος αυτός τόπος θα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα του. Και για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προσεχτικοί» είπε και κατέληξε: «Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη τα επόμενα 24ωρα».

Tσιόδρας: Το πιο σημαντικό είναι αυτοί που έχουν συμπτώματα να ελέγχονται

Τα κρούσματα κορονοϊού που εμφανίστηκαν στη Ξάνθη θα αντιμετωπιστούν με τον επιστημονικό τρόπο που είναι γνωστός, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Παραδέχτηκε ακόμη ότι υπήρξε μια χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων, την οποία απέδωσε στην κόπωση, αλλά τόνισε ότι «είναι κρίμα να πάει τόση θυσία χαμένη».

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε με τοπικούς φορείς, επισήμανε ότι είχαμε μια τοπική έξαρση, κυρίως στο δήμο Μύκης, όπου ανήκει ο Εχίνος. Πολλά από τα κρούσματα αφορούν ασυμπτωματικούς. Η αντιμετώπιση, όπως είπε ακόμη, με τον επιστημονικό τρόπο που είναι γνωστός, με εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο, τον περιορισμό και απομόνωση των κρουσμάτων και νοσηλεία των πιο βαριών περιστατικών. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα παραμείνει στην περιοχή και θα πραγματοποιεί ελέγχους. Υπάρχουν τρόποι να μηδενίσουμε τον ιό και τους ξέρουμε, τόνισε.

Η έκτακτη μετάβαση στην Ξάνθη

Υπενθυμίζεται πως Χαρδαλιάς και Τσιόδρας μετέβησαν στην Ξάνθη εκτάκτως, με ελικόπτερο Super Puma του ΠΣ, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, την ομάδα πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για τον συντονισμό της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων στην περιοχή.

Στις 9:30, μάλιστα, συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων. Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή της Ξάνθης, όπου προέκυψαν και νέα 15 θετικά κρούσματα, αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Ημέρα 0 – Ημέρα 7 – Ημέρα 14».