Ο δήμαρχος Τριφιλίας ανακάλεσε τις συκοφαντικές δηλώσεις του κατά των μηχανικών

Προσφέρουν πολλά, εξυπηρετώντας πάντα το συμφέρον της κοινωνίας, λέει τώρα

Όπως ενημερώνει σχετικά η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και με αφορμή τις προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις του κατά μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, συνάντηση εκπροσώπων της με το δήμαρχο Τριφιλίας, Γιώργο Λεβεντάκη. Η συνάντηση, όπως σημειώνει η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, αν και φορτισμένη αρχικά λόγω της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί, κινήθηκε τελικά σε κλίμα διαλόγου και διάθεσης εξεύρεσης λύσεων προς όφελος της λειτουργίας της Υπηρεσίας και των πολιτών του δήμου και από τις δύο πλευρές.

«Ο Δήμαρχος ανακάλεσε στο μεγαλύτερο μέρος τους τις ατυχείς δηλώσεις του “ότι είναι όλοι άχρηστοι” στην Τεχνική Υπηρεσία και “δεν έχουν κάνει καμία μελέτη” αλλά και άλλες που έχουν γίνει στην τηλεόραση και αλλού και δήλωσε ότι παρασύρθηκε από τον προφορικό του λόγο. Αναγνώρισε ότι οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας έχουν προσφέρει και μπορούν να προσφέρουν ακόμα πολλά, εξυπηρετώντας πάντα το συμφέρον της κοινωνίας, μένοντας όμως έξω από τυχόν τοπικές πολιτικές σκοπιμότητες», σημειώνει η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.

Από πλευράς δημάρχου, δηλώθηκε ότι υπάρχει διάθεση «για α) τρέξιμο διαδικασιών προκειμένου να αξιοποιηθούν όλα τα προγράμματα που τρέχουν με αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου και προφανώς τήρησης της νομιμότητας, β) καλή συνεργασία με τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες του δήμου, γ) ολοκλήρωση διαδικασιών περιπτώσεων που άπτονται πιθανών υπηρεσιακών διαδικασιών ή ελλείψεων και για τα οποία υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις».

Από πλευράς ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, μεταξύ άλλων: Παρουσιάστηκε «τεκμηριωμένα το μεγάλο έργο που έχει να επιδείξει η Τεχνική Υπηρεσία τα τελευταία χρόνια, το οποίο παρά τις περιορισμένες χρηματοδοτήσεις, ανέρχεται σε δεκάδες μελέτες και επιβλέψεις έργων κάποιων εκατομμυρίων ευρώ, με ίδια μέσα και προσωπικό». Τονίστηκε πως «οι Δημόσιες Υπηρεσίες διοικούνται με βάση την αρχή της νομιμότητας και της υπεράσπισης του Δημοσίου συμφέροντος και όχι με βάση προσωπικές ή άλλες σχέσεις. Οι υπάλληλοι δεν μπορούν να λειτουργούν υπό το καθεστώς απειλών, συκοφαντιών ή πιέσεων από τους αιρετούς». Επιπλέον, ότι «το κλίμα συνεννόησης και καλής συνεργασίας είναι προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών και του αναγκαίου παραγόμενου έργου».

ΕΔΩ αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ


Διαβάστε επίσης: