Αποζημίωση ειδικού σκοπού: «Τελικά, πάμε για Δευτέρα 15 Ιούνη», λέει και υπογράφει ο Γιάννης Βρούτσης

Με τα νεύρα των εργαζομένων παίζει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, καθώς -όπως ανακοινώθηκε- την προσεχή Δευτέρα 15 Ιούνη θα καταβληθεί τελικά η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 526.051 εργαζόμενους – δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 208.149.798 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους (αναστολές Μαΐου), το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 526.051.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη υπουργική απόφαση προέβλεπε ότι η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 10 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 12 Ιούνη στους μισθωτούς επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο ή θεωρούνταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ. Τελικά όμως οι πληρωμές είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνουν την Παρασκευή. Τελικά πάμε για Δευτέρα!

Οι δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι:

  • Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή

  • Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο, αλλά δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο

  • Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.