Στάση εργασίας και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο | Πέμπτη 11 Ιούνη και ώρα στις 12μ., στη Βουλή

Φωτογραφίες από το μαζικό, μαχητικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 10 Ιούνη

Φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος | Πηγή: newsbomb.gr

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καλούν, την Πέμπτη 11 Ιούνη και ώρα 12μ., σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στη Βουλή. Την ίδια ώρα, είναι προγραμματισμένη η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η αντιπολίτευση για το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο Κεραμέως.

Συνεχίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. της ΔΟΕ «αποφασίζει για αύριο Πέμπτη 11/6/2020 3ωρη στάση εργασίας (τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του απογευματινού) και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή. Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να πραγματοποιήσουν αντίστοιχα παραστάσεις διαμαρτυρίας».

Από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ τονίζει: «Καλούμε όλες και όλους τις ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ να πάρουν μέρος στην αυριανή κινητοποίηση. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη 11/6 (από 11.00 έως 14.00)».

Από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 10 Ιούνη

Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών Σωματείων και Ομοσπονδιών, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πραγματοποιήθηκε και το απόγευμα της Τετάρτης, στο κέντρο της Αθήνας. Στο συλλαλητήριο, κάλεσμα συμμετοχής είχαν απευθύνει η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ και η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα ΔΕ. Οι εκπαιδευτικοί λένε «όχι» στο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που συζητείται στη Βουλή και το οποίο τελικά θα ψηφιστεί την Πέμπτη, μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η αντιπολίτευση. Οι διαδηλωτές ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ακόμη και αν το νομοσχέδιο για την Παιδεία ψηφιστεί.

Το ραντεβού των διαδηλωτών είχε δοθεί, στις 7, στα Προπύλαια, και με πορεία, τον τελικό προορισμό τους, τη Βουλή.  Στο συλλαλητήριο, επίσης, συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές αλλά και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.  Από τα συνθήματα που επικρατούν: «Κούλη – Κεραμέως ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», «Δώστε λεφτά για τα σχολεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Καμία αξιολόγηση, κανένα διά βίου, κάτω οι νόμοι του υπουργείου».

Να σημειωθεί πως οι εκπαιδευτικοί, μεταξύ άλλων, απαιτούν, εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία, καθώς επίσης να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Πηγή φωτογραφίας: alftavita.gr
Φωτογραφία: Διαλεκτή Αγγελή | Πηγή: ΕφΣυν
Πηγή φωτογραφίας: avgi.gr
Πηγή φωτογραφίας: documentonews.gr
Πηγή φωτογραφίας: CNN Greece
Φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος | Πηγή: newsbomb.gr
Πηγή φωτογραφίας: CNN Greece
Φωτογραφία: Διαλεκτή Αγγελή | Πηγή: ΕφΣυν
Πηγή φωτογραφίας: documentonews.gr
Πηγή φωτογραφίας: alftavita.gr
Φωτογραφία: Διαλεκτή Αγγελή | Πηγή: ΕφΣυν
Πηγή φωτογραφίας: alftavita.gr

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και στη Θεσσαλονίκη

Βίντεο από ΑΜΠΕ