Καταγγελία Σύλλογου Δ. Καλλιθέας: Εργολάβος του δήμου… θα στείλει τους «ανθρώπους» του να δείρουν εργαζόμενους

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη στάση του κ. Τζινευράκη Εμμανουήλ, μισθωτή των ανθοπωλείων στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καλλιθέας, ενάντια στους εργαζόμενους της Μονομετοχικής Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Δήμου Καλλιθέας (ΔΑΕΚ Α.Ε.) [σημείωση ergasianet.gr: πρόκειται για «επιχειρηματία» που δραστηριοποιείται σε διάφορους δήμους της Νότιας Αττικής, Καλλιθέα, Αργυρούπολη κτλ., με την εκμίσθωση δημοτικών αναψυκτηρίων, ανθοπωλείων κτλ.]

Συμπεριφορές που προσβάλλουν την προσωπικότητα των εργαζόμενων αλλά και απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων μας (θα στείλει τους «ανθρώπους» του, να δείρουν τους εργαζόμενους) θα βρουν απέναντι τους τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας.

O Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας σε πρόσφατη συνεδρίαση του καταδικάζει ομόφωνα την στάση του κ. Τζινευράκη Εμμανουήλ, τάσσεται στο πλευρό των συναδέλφων της ΔΑΕΚ Γεώργιο Κυριαζή, Ειρήνη Χαροκόπου και καλεί τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΕΚ να πάρουν μέτρα για την ασφάλεια των εργαζόμενων.

Και πιο συγκεκριμένα ζητάμε:

  • Την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. με κύριο θέμα την προστασία των εργαζόμενων.

  • Να εξασφαλιστεί άμεσα η νομική προστασία των συναδέλφων.

  • Να παρθούν τα αναγκαία ασφαλιστικά μέτρα κατά του κ. Τζινευράκη Εμμανουήλ.

  • Να αποκλεισθεί από τις διαγωνιστικές διαδικασίες η εταιρεία του εν λόγω κυρίου, να κοπεί ουσιαστικά ο «ομφάλιος λώρος» που του δίνει την δυνατότητα να συμπεριφέρεται με τον πιο απαράδεκτο τρόπο.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε με κάθε μέσο τέτοιες συμπεριφορές, να υπερασπίσουμε την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όλους τους πολίτες του Δήμου Καλλιθέας να σταθούν ενεργά στο πλευρό μας.