Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων ή… Εργατικό Κέντρο Δωρόθεου Β’

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, Μάρκος Βουτσίνος, είναι γνωστό ότι λειτουργεί ως «εργοδοτικός μπαμπούλας» και πως προσφάτως, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, στοχοποίησε (και μάλιστα, σε γραπτή του δήλωση) ονομαστικά ενεργούς πολίτες, οι οποίοι έχουν επιδείξει ευαισθησία με δημόσιες τοποθετήσεις και αναλύσεις τους σε περιβαλλοντικά θέματα, σχετικά με τη λειτουργία του Νεωρίου Σύρου, αντί να ασχολείται, ως όφειλε εκ της θέσεως του, με την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας των εργαζομένων και όλων των πολιτών του νησιού.

Έλεγε, λοιπόν, ο πρόεδρος του ΕΚΚ, σε εκείνη τη γραπτή του δήλωση – στοχοποίηση πολιτών, ανάμεσα στα άλλα: «Αγαπητοί εργαζόμενοι συμπολίτες, όπως σε κάθε τόπο, έτσι και εδώ στο όμορφο νησί μας υπάρχουν άνθρωποι σοφοί, που τους προίκισε ο Θεός να σκέφτονται καλύτερα απ’ όλους μας».

Πάρα πολλοί αναρωτήθηκαν ποιοι είναι αυτοί οι «άνθρωποι σοφοί, που τους προίκισε ο Θεός να σκέφτονται καλύτερα απ’ όλους μας» που ανέφερε ο Μ. Βουτσίνος. Η απάντηση έρχεται μέσω της φωτογραφίας που βλέπετε και το πανό (του Σωματείου Συνταξιούχων) που έχει αποδεχθεί και αναρτήσει έξω από το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, «για τον άξιο ιεράρχη και προστάτη μας», το μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο Β’ (κατά κόσμον, Σταύρο Πολυκανδριώτη), ο οποίος μέχρι και… τελετή ανόδου του διακόπτη ρεύματος στο Νεώριο έχει κάνει.

Τιμητική και περίοπτη θέση, λοιπόν, «για τον άξιο ιεράρχη και προστάτη μας» και για το «στήριγμά μας η εκκλησία», που δεν έβγαλαν κιχ για ό,τι αντεργατικό και αντιλαϊκό πέρασε στα μνημονιακά χρόνια αλλά και τώρα. Παρά μόνον, «επαναστάτησαν» όταν τους έκλεισαν τις εκκλησίες και τους απαγόρεψαν τη μετάληψη, λόγω κορονοϊού.

Και ευλόγως κάποιος θα αναρωτιόταν: το Εργατικό Κέντρο «σπονσονάρει», διά της πλαγίας οδού το μητροπολίτη, ή το ανάποδο;