Πρωτοβουλία ΠΕ, ΑΡΕΝ: Αφίσα για το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο | Τετάρτη 10 Ιούνη

Και ώρα 7μμ., στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή | Φωτογραφίες από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τρίτης 9 Ιούνη

Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ και η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα ΔΕ καλούν σε έναν πανεκπαιδευτικό και παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στην ψήφιση του απαράδεκτου νομοσχέδιου ζητώντας την απόσυρσή του, αλλά και την κατάργηση της ντροπολογίας για τη ζωντανή μετάδοση της διδασκαλίας που, συνάμα, μονιμοποιεί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς και τα μαχόμενα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία σε ένα πραγματικό, μαζικό κίνημα ανατροπής του πολυνομοσχεδίου, της τροπολογίας και των αντεκπαιδευτικών σχεδιασμών, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, του καθολικού δικαιώματος στη μόρφωση, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, της εργασιακής αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών.

Ανατροπή ενός νομοσχεδίου που φέρνει μεγάλες περικοπές στις εκπαιδευτικές δομές, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο (25 μαθητές), ενόψει μάλιστα νέας πανδημίας, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών ναρκοθετώντας με διαρκείς εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς το μαθητικό βίο, οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες αναπληρωτές λόγω των μαζικών περικοπών, προωθεί την αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση και την υποβάθμιση των σχολικών μονάδων, αλλά και την χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση και πριμοδοτεί τους εμπόρους της γνώσης.


Απεργία – αποχή από τη χρήση καμερών

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ (20-05-2020) έχει κηρυχθεί απεργία – αποχή από τη τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων με τη χρήση κάμερας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ «αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας-αποχής από την εφαρμογή των διατάξεων που περιλαμβάνονται στην υπ’ αρ. 57233/Υ1/2020 [ΦΕΚ 1859/Β/15-5-2020] Κοινή Υπουργική Απόφαση Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση” σε εφαρμογή της διάταξης του άρ. 63 του N. 4686/2020 και των συνακόλουθων εφαρμοστικών εγκυκλίων που την διέπουν και οδηγούν στην απαράδεκτη, από κάθε άποψη, διαδικασία της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων μέσα από την σχολική αίθουσα. Απαιτούμε εδώ και τώρα να καταργηθεί η τροπολογία και η Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης».


Φωτογραφίες από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τρίτης 9 Ιούνη
Φωτογραφία: Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος | Πηγή: «ΕφΣυν»
Πηγή φωτογραφίας: ΑΜΠΕ
Φωτογραφία: Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος | Πηγή: «ΕφΣυν»
Φωτογραφία: Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος | Πηγή: «ΕφΣυν»
Πηγή φωτογραφίας: ΑΜΠΕ
Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος | Πηγή: newsbeast.gr
Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος | Πηγή: newsbeast.gr
Πηγή φωτογραφίας: ΑΜΠΕ