Νέο συλλαλητήριο των εργαζομένων σε ξενοδοχεία, επισιτισμό – τουρισμό, στο υπ. Εργασίας | Τετάρτη 10 Ιούνη

Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τους αγώνες τους κάνοντας ξεκάθαρο: Καμία αναμονή. Κανένας εφησυχασμός. Κανείς χωρίς εισόδημα. Δεν συναινούμε πλέον στην φτωχοποίηση μας και στο δόγμα «Μισή δουλειά, μισός μισθός, μισή ζωή»

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν την Τετάρτη 10 Ιούνη οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό – τουρισμό, στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως στην Αμαλιάδα, στη Ζάκυνθο, στην Κέρκυρα, στην Κεφαλονιά, στη Σάμο και στα Χανιά.

Για την Αθήνα, καλούν σε συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων νομού Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας. Στην κινητοποίηση, καλεί και η αγωνιστική εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό – τουρισμό, ΛΑΝΤΖΑ,

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις και να υπάρξει καθολική εφαρμογή τους στα ξενοδοχεία, στα τουριστικά καταλύματα, στον επισιτισμό, στην εστίαση, στις αλυσίδες ταχυφαγείων, στις βιομηχανίες ζαχαρωδών και στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, στους φούρνους.Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί, καμία απόλυση. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών. Ένταξη στον μηχανισμό στήριξης όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.