Αργία Αγίου Πνεύματος: Πού είναι ανοιχτά τα εμπορικά. Τι ισχύει για σουπερμάρκετ, τράπεζες, δημόσιο τομέα

Αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς αλλά και του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα φέρνει φέτος η αργία του Αγίου Πνεύματος. Αναφορικά με τις τράπεζες, η αργία του Αγίου Πνεύματος είναι επίσημη τραπεζική αργία, οπότε θα είναι κλειστές. Το ίδιο ισχύει και για το Δημόσιo.

Ωτόσο, δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργαστούν, σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα έχουν καμία μείωση στον μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους – ΑΝΑΛΥΤΙΚΌΤΕΡΑ | ΚΕΠΕΑ: Πως αμείβεται η αργία του Αγίου Πνεύματος).

ΕΜΠΟΡΙΚΑ

Τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά σε Αθήνα, Πειραιά και Ηράκλειο Κρήτης και άλλες περιοχές. Στη Θεσσαλονίκη όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστά τη Δευτέρα.

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στα όρια δικαιοδοσίας τους, όπως ενημερώνουν, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας (ολοκληρωτική αργία με απόφαση του Νομάρχη Ημαθίας αριθ. πρωτ: ΕΡ-1430/28-11-1986), ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου (εθιμική αργία), ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης, ο Εμπορικός Σύλλογος Φλώρινας, όπως επίσης τα εμπορικά σε Ιωάννινα και Θεσσαλία, με απόφαση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, με την οποία συντάχθηκε και ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας.