ΣΕΠΕ «η Αθηνά»: Το εκπαιδευτικό κίνημα σε θέση μάχης, 9-10 Ιούνη. Να μην ψηφιστεί το ν/σ διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης

Τρίτη 9 Ιούνη: Τρίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ και 1-3 ώρες διευκολυντική από το Σύλλογο «η Αθηνά», για να καταστεί απεργιακή ημέραΠανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και ώρα 1μμ., στα Προπύλαια

Τετάρτη 10 Ιούνη: Συγκέντρωση στα Προπύλαια και ώρα 7μμ. – Πορεία προς τη Βουλή
Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο
Να καταργηθεί η ντροπολογία
για τη ζωντανή μετάδοση της διδασκαλίας

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας κλιμακώνουν τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια αφού κατέθεσαν στη Βουλή και σκοπεύουν να ψηφίσουν την ερχόμενη εβδομάδα το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που φέρνει μεγάλες περικοπές στις εκπαιδευτικές δομές, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο (25 μαθητές), ενόψει μάλιστα νέας πανδημίας, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών ναρκοθετώντας με διαρκείς εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς το μαθητικό βίο, οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες αναπληρωτές λόγω των μαζικών περικοπών, προωθεί την αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση και την υποβάθμιση των σχολικών μονάδων, αλλά και την χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση και πριμοδοτεί τους εμπόρους της γνώσης. Πρόκειται για ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα του σοκ στη δημόσια εκπαίδευση

Kαλούμε σε έναν πανεκπαιδευτικό και παλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στην ψήφιση του απαράδεκτου νομοσχέδιου ζητώντας την απόσυρσή του, αλλά και την κατάργηση της ντροπολογίας για τη ζωντανή μετάδοση της διδασκαλίας που, συνάμα, μονιμοποιεί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων είναι υπόθεση μάχης που καλούνται να οργανώσουν τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία, υπόθεση στην οποία ο Σύλλογος Αθηνά θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις.

  • Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος, με το πανό του Συλλόγου μας, στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια της Τρίτης 9/6, 1μμ, Προπύλαια και της Τετάρτης 10/6, 7μμ, Προπύλαια.

  • Την Τρίτη 9/6, πέραν της τρίωρης στάσης που κήρυξε η ΔΟΕ, ο σύλλογος Αθηνά κηρύσσει επιπλέον 1-3 ώρες στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε συναδέλφου, ώστε να καταστεί απεργιακή μέρα.

  • Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων στις σχολικές μονάδες του συλλόγου μας, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας, παίρνουν μαζικά αποφάσεις ενάντια στη ζωντανή μετάδοση της διδασκαλίας αξιοποιώντας το σχετικό υπόδειγμα πρακτικού του Συλλόγου Αθηνά, δημιουργώντας μια ασπίδα υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων, με πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη. Καλούμε όλες τις σχολικές μονάδες να πάρουν τις επόμενες μέρες σχετικές αποφάσεις.

  • Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο την ενημέρωση των γονέων για τις ολέθριες συνέπειες στην μόρφωση των παιδιών από την ψήφιση του νομοσχεδίου και τον αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα της τροπολογίας για τη ζωντανή μετάδοση της διδασκαλίας. Τους καλούμε στις κινητοποιήσεις που, πλέον, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.

  • Παρεμβαίνουμε συλλογικά στις εγγραφές των μαθητών για τη διαμόρφωση των τμημάτων και την αποτροπή αύξησης των μαθητών στην τάξη, μετακινήσεων μαθητών και καταργήσεων τμημάτων. Προχωράμε σε ενημερώσεις γονιών και οργάνωση τοπικών κινητοποιήσεων και παραστάσεων μπροστά στον κίνδυνο κλεισίματος τμημάτων και υποβάθμισης σχολείων. Οργανώνουμε κινητοποίηση στην Α’ διεύθυνση το β’ δεκαήμερο του Ιουνίου μαζί με τους άλλους συλλόγους της Αθήνας.

  • Προχωράμε σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες προς τους Δήμους Γαλατσίου και Αθηναίων για την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, ενάντια στις μεθοδεύσεις για την ακύρωσή της, για επαρκή και αξιοπρεπή – σύγχρονη σχολική στέγη, για στήριξη του δημόσιου νηπιαγωγείου και των δικαιωμάτων των νηπιαγωγών.

  • Υπερασπίζουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών! Καμία περικοπή προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές που εκλέγονται στα συλλογική όργανα. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ, 5/6, 2μμ, για την αποκατάσταση των προϋπηρεσιών των συναδελφισσών Δινοπούλου και Μαργαρίτη.

  • Ενισχύουμε την πρωτοβουλία των 77 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει άμεσα αντίστοιχη απόφαση τώρα και να συνδράμει στον πανεκπαιδευτικό αγώνα με αντίστοιχες αγωνιστικές και απεργιακές αποφάσεις και δράσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τα μαχόμενα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία σε ένα πραγματικό, μαζικό κίνημα ανατροπής του πολυνομοσχεδίου της τροπολογίας και των αντι-εκπαιδευτικών σχεδιασμών, ώστε να υπερασπίσουμε, το δημόσιο σχολείο, το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασιακή αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!