15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΕΤΑ Αλίμου: Μαθήματα υποταγής στη Δημοτική Αρχή από τους προέδρους του Σωματείου και της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πρόσφατα

Την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2020, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, Γεωργακόπουλος Δημήτρης, και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Τράκας Νίκος, συνάντησαν τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, προφανώς ως παράταξη, αφού δεν είχαν ειδοποιηθεί τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εφόσον πρόσκεινται και οι δύο στην παράταξη «Συνδικαλιστική Ανατροπή».

Είναι πράγματι λυπηρό! Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων επιδόθηκε σε ένα αντεργατικό παραλήρημα εξαπολύοντας φωνές και απειλές σε εργαζόμενο, που εξαιτίας της δικής του αδιαφορίας και της παράταξής του, κατέφυγε στη νομική οδό για να διεκδικήσει τα ρεπό του. Όμοια συνέχισε απευθυνόμενος και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, δίνοντας μαθήματα υποταγής προς τη Δημοτική Αρχή, για μια ακόμα φορά.

Σε ρόλο Primo secondo – έκπληξη (;), ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, επιβεβαίωνε τα όσα υποστήριζε ο πρόεδρος του Συλλόγου, ενισχύοντας και απειλώντας ότι παραμονεύει η ιδιωτικοποίηση. Ξέχασε προφανώς και ο ίδιος ποιον εκπροσωπούσε και ταυτίστηκαν αμφότεροι με εκπροσώπους του Γραφείου Δημάρχου.

Γιατί ο ρόλος του συνδικαλιστή δεν είναι να επιπλήττει τους εργαζόμενους, όταν η Διοίκηση του Δήμου τους υποχρεώνει να εργάζονται 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό.

Ο ρόλος του συνδικαλιστή δεν είναι να επιπλήττει εργαζόμενες μητέρες που αναγκάστηκαν να πάρουν τα ανήλικα παιδιά τους στην εργασία τους γιατί δεν έχουν που να τα αφήσουν.

Ο ρόλος του συνδικαλιστή δεν είναι να δίνει μαθήματα υποταγής και ο ίδιος να γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως προκειμένου να γίνει περισσότερο χρήσιμος στη Δημοτική Αρχή.

Την ώρα μάλιστα που η Δημοτική Αρχή Αλίμου (Αρ. Αποφ. 111/2020 ΑΔΑ: ΨΑΝΖΩΨΒ-Σ1Ι), επικαλούμενη την έλλειψη προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού που φέρει η ίδια ακέραιη την ευθύνη, επιλέγει να δαπανήσει υπέρογκα ποσά εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του εργολάβου σε βάρος των δημοτών, ιδιωτικοποιώντας υπηρεσίες που ήδη προσφέρονται από τους εργαζόμενους του Δήμου όπως η Καθαριότητα, με πολύ χαμηλότερο κόστος και με αποτελέσματα που κάνουν την Δημοτική Αρχή να κομπάζει για το έργο της. Αυτό όμως δεν φάνηκε να είναι άξιο αναφοράς από τους προέδρους, αφού προφανώς θα φέρει τη σιωπηρή συναίνεσή τους!

Απαντάμε στον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ, Τράκα Νίκο, και στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, Γεωργακόπουλο Δημήτρη, ότι τους διέφυγε -εκτός από το ρόλο τους- και μια ιδιωτικοποίηση. Και τους ξαναθυμίζουμε ότι ο ρόλος του συνδικαλιστή είναι να είναι δίπλα στον εργαζόμενο και όχι απέναντι να του κουνάει το δάχτυλο. Να αγωνίζεται για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και να συνηγορεί στο να έχει ο εργαζόμενος, μετά από τη σκληρή μάχη που δίνει καθημερινά, τις μέρες ανάπαυσης που δικαιούται από τον νόμο, να έχει τον Σύλλογο δίπλα του, απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, όταν αναγκάζεται να φέρνει τα ανήλικα παιδιά του στη δουλειά, γιατί δεν έχει που να τα αφήσει.

Συνδικαλιστές με σκυμμένο το κεφάλι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα θετικό στους εργαζόμενους, γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου να σηκώσουν το ανάστημα και αγωνιστούν να μπει φρένο τώρα!

Η Δημοτική Αρχή του κ. Ανδρέα Κονδύλη, έχοντας κατά νου την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, και με τη στήριξη του νυν προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, Γεωργακόπουλου Δημήτρη, δεν προχώρησε τις διαδικασίες, ώστε να ενταχθεί στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.4479/2017, με αποτέλεσμα να προσμετράται στις λιγοστές περιπτώσεις Δήμων που δεν απέστειλαν αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία της Καθαριότητας.

Όμως, η Δημοτική Αρχή προτίμησε να διαθέτει χρήματα για συνεχείς και άκαρπες επισκευές σε παλαιά οχήματα καθώς και σε ηλεκτροκίνητα τα οποία με τις ελλείψεις που υπάρχουν, βοήθησαν μόνο στο οικολογικό επικοινωνιακό πολιτικό της προφίλ, ενώ ποτέ δεν φρόντισε να προμηθευτεί νέο εξοπλισμό ή να προβεί σε ενέργειες για ανανέωση του στόλου. Χωρίς αυτό να αποτελέσει και ισχυρό αίτημα του προεδρείου του Συλλόγου, όπως αυτό θα ήταν λογικό.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν δυναμικά τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών του δήμου που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας του Αλίμου.

Ζητάμε Γενική Συνέλευση από το Προεδρείο του Συλλόγου για να μπει τέλος στα χρονίζοντα προβλήματα που το ίδιο κατασκεύασε με την τακτική της υποταγής!


2 Ιουνίου 2020
ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις