19.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μείωση ΦΠΑ; Το άλλο, με τον Άδωνι που «ρυθμίζει» την αγορά, το ξέρεις;

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Πρόσφατα

Από σήμερα, Δευτέρα 1η Ιουνίου, πέφτει μεταξύ άλλων ο ΦΠΑ στο 13% σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως ο καφές, τα αναψυκτικά, οι χυμοί κτλ.

Έχει περάσει αυτό στους καταναλωτές; Η απάντηση μία και μοναδική, με βάση την εμπειρία ανάλογων προηγούμενων φορών: ΟΧΙ.

Ο ταξικός «αποστάτης» έκανε μια… αυτοψία στα σουπερμάρκετ της περιοχής του, όπως το γνωστό αντεργαιτκό MARKET IN, και διαπίστωσε πως σε προϊόντα, όπως ο καφές και οι χυμοί, η τιμή με ΦΠΑ 13% σήμερα είναι η ίδια την τιμή των προϊόντων που αναγραφόταν την περασμένη Παρασκευή.

Ο ταξικός «αποστάτης» επικοινώνησε με την εταιρεία και η απάντηση που πήρε… ήταν πως σήμερα δόθηκε η εντολή για αλλαγή των κωδικών στα προϊόντα, άρα και στην τιμή τους.

Παράνομο αυτό που κάνει το συγκεκριμένο σουπερμάρκετ εις βάρος των καταναλωτών, όταν μάλιστα έχει βγάλει τα μύρια όσα τόσο την περίοδο της καραντίνας όσο και πριν και τώρα εις βάρος των εργαζομένων του;

Και τι κάνει ο Άδωνις της Αναπτύξεως και των Επενδύσεων; Δικαιολογεί την όποια αυθαιρεσία, λέγοντας πως οι καταναλωτές δε θα δουν τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα, αφού οι κατακαημένοι, π.χ., οι σουπερμαρκετάδες έκαναν το «καθήκον» τους και «απορρόφησαν» άλλες διακυμάνσεις του ΦΠΑ, σε προηγούμενες διακυμάνσεις του…

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις