Φωτογραφίες από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του ν/σ Κεραμέως και των καμερών

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα, της Δευτέρας 1ης Ιούνη, κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως που διαλύει το δημόσιο σχολείο και το μετατρέπει σε αέναο εξεταστικό κέντρο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς, και της ρύθμισης για τις κάμερες, που μετατρέπει τις σχολικές αίθουσες σε reality show. Η σημερινή κινητοποίηση συμπίπτει με την εισαγωγή προς συζήτηση, στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, του νομοσχεδίου Κεραμέως.

Επιπλέον, έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 9 Ιουνίου – ημέρα που πιθανότατα θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής – και συγκέντρωση στα Προπύλαια, και ώρα μία το μεσημέρι, και πορεία προς την Βουλή. Επίσης, κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ημέρα που όπως έχει ο μέχρι σήμερα προγραμματισμός θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο από την Ολομέλεια. Οι Ομοσπονδίες καλούν σε συλλαλητήριο, και ώρα 7μμ., στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς την Βουλή.

Περισσότερα, πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τη σχετική κοινή ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ και της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Ενότητας ΔΕ.


Φωτορεπορτάζ Γιάννης Κέμμος / newsbeast.gr


Φωτορεπορτάζ Λευτέρης Παρτσάλης / CNN Greece