Λαμία: Συμβολική κατάληψη της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Εργαζόμενοι και Σωματεία της ΛΑΡΚΟ προετοιμάζονται πυρετωδώς για το συλλαλητήριο, στην Αθήνα, το Σάββατο 13 Ιούνη και ώρα 11πμ., απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής σε σωματεία και εργαζομένους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Σε τρίωρη συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προχώρησαν τη Δευτέρα το πρωί εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με βασικό αίτημα να μην κλείσει η βιομηχανία και τα μεταλλεία. Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και Συνδικάτων της περιοχής, δίνοντας συνέχεια στην αλληλεγγύη τους.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΛΟ βρέθηκαν, στις 7 το πρωί, έξω από το κτήριό της στη Λαμία, κατέλαβαν τις εισόδους και ζήτησαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Φάνη Σπανό. Λόγω της απουσίας του περιφερειάρχη από τη Λαμία, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Ηλία Σανίδα, και συζήτησαν μαζί του το θέμα του εργοστασίου, του επέδωσαν τα ψηφίσματα και αποχώρησαν κατά τις 10.00 το πρωί.

Κατήγγειλαν, πάντως, την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης του αγώνα τους για την απόσυρση του νόμου της ειδικής εκκαθάρισης από την περιφερειακή αρχή, τονίζοντας ότι η ΛΑΡΚΟ αποτελεί «πηγή ζωής» για ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα και η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί στη διάλυσή της, κάτι που θα έχει αρνητικές συνέπειες για ένα μεγάλο τμήμα του λαού της περιοχής.

«Μας πετσόκοψαν μισθούς και δικαιώματα, μας συκοφαντούν ότι είμαστε «βολεψάκηδες» και καλοπληρωμένοι, έφτασαν τη ΛΑΡΚΟ σε οριακό σημείο και έχουν βάλει σκοπό να τη διαλύσουν και εσείς δεν έχετε βγάλει ούτε ένα δελτίο Τύπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου εργαζομένων της Λάρυμνας και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας. «Ο περιφερειάρχης γνωρίζει το πρόβλημα και μας είχε πει ότι θα πάρει πρωτοβουλίες. Μας υποτιμάτε. Η πολιτική της περιφέρειας είναι κατά των εργαζομένων», σημείωσε ο Ανδρέας Κορέτζελος, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας.

Εργαζόμενοι και Σωματεία της ΛΑΡΚΟ προετοιμάζονται πυρετωδώς για το συλλαλητήριο, στην Αθήνα, το Σάββατο 13 Ιούνη και ώρα 11πμ., απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής σε σωματεία και εργαζομένους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Απαιτούν:

  • Να καταργηθεί ο νόμος της κυβέρνησης.

  • Ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων της ειδικής διαχείρισης.

  • Εδώ και τώρα χρηματοδότηση από τα δεκάδες δισ. που δίνονται και σε άλλες επιχειρήσεις, για τον εκσυγχρονισμό και παραπέρα ανάπτυξη εργοστασίου και μεταλλείων, για άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

  • Εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.