Σωματείο «Αττικόν»: Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συμβασιούχων, στις 4 Ιούνη

Την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι συμβασιούχοι στις 4 Ιούνη δηλώνει με ανακοίνωσή που εξέδωσε στις 28/5 το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο. Επισυνάπτει μάλιστα το ψήφισμα που εξέδωσε η συγκέντρωση των συμβασιούχων του Νοσοκομείο που ζητούν την μονιμοποίησή τους.

Ταυτόχρονα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται στις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με της «δωρεές» και στην ανάγκη αποδέσμευσης των κανονικών αδειών.

1) Το σωματείο στηρίζει απόλυτα και συμμετέχει στην “Ημέρα δράσης για τους συμβασιούχους στην Υγεία” την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020.

Η κινητοποίηση θα έχει τη μορφή τρίωρης στάσης εργασίας, από τις επτά έως και τις δέκα το πρωί. (7 – 10 πμ).

Απαιτούμε μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων (με νόμο και όχι με λόγια) τώρα. ΟΛΟΙ είναι απαραίτητοι (συμβασιούχοι ΟΑΕΔ, επικουρικοί, συμβασιούχοι με οποιαδήποτε μορφή σύμβασης ΙΔΟΧ).

Ξαναεπισυνάπτουμε και το σχετικό ψήφισμα των συμβασιούχων του ΑΤΤΙΚΟΥ. Προετοιμάζουμε τη μεγάλη πανελλαδική απεργία σε όλη την υγεία στις 16 Ιουνίου 2020.

2) Επειδή εξακολουθούν να κυκλοφορούν διάφορα fake news περί της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου (πως δήθεν δόθηκε σε κάποια νοσοκομεία αλλά όχι σε μας ή ότι κάποιοι από το νοσοκομείο την έχουν ήδη λάβει κλπ) σας ενημερώνουμε, ότι σε σχέδιο νόμου που ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή αποσαφηνίζονται οι όροι – με ευθύνη του ελληνικού δημοσίου – της δωρεάς (ποιους αφορά, τι περιλαμβάνει, πότε θα χορηγηθεί). Όταν ο νόμος ψηφιστεί θα έχουμε όλοι άμεση ενημέρωση.

3) Θέτουμε άμεσα ζήτημα στη διοίκηση για την έναρξη των καλοκαιρινών αδειών και τη διακοπή της “επιστράτευσής” μας από 1η Ιουνίου.