19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΚΑ: Αλληλεγγύη στους εργαζομένους των Public – Media Markt και στους οδηγούς σχολικών λεωφορείων

Πρόσφατα

Για τους εργαζομένους των Public-Media Markt

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία Public για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.

Κατά τη διάρκεια της δίμηνης καραντίνας η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία να λειτουργήσει με εκατοντάδες εργαζόμενους ως προσωπικό ασφαλείας, θέτοντας τους υπόλοιπους, την πλειοψηφία, σε καθεστώς αναστολής σύμβασης χωρίς να τους πληρώνει, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν από το χειμώνα χωρίς άδεια. Έτσι, η πανδημία αποτέλεσε για την εταιρεία μια ευκαιρία να αναδειχτεί σε «e-shop» και να μονοπωλήσει την αγορά απέναντι στους μικρομεσαίους ανταγωνιστές της.

Όμως η εταιρεία Public-Media Markt επιμένει να διατηρεί την ίδια αδιάλλακτη θέση που κρατάει εδώ και χρόνια απέναντι στους/τις εργαζόμενους/ες. Επιμένει να αρνείται την χορήγηση οποιασδήποτε μισθολογικής αύξησης και οποιουδήποτε επιδόματος (παιδιών/γάμου/ταμείου). Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι δημοσίως ίδια ανακοινώνει σημαντική κερδοφορία.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την θερμή στήριξη του στις πρωτοβουλίες και στη δράση του σωματείου Εργαζομένων στα Public. Να υπογραφεί τώρα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην Εταιρία Public – Media Markt.


Για τους οδηγούς σχολικών λεωφορείων

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας οδηγών σχολικών λεωφορείων ενάντια στη μεθόδευση της κυβέρνησης για εξαίρεσή τους από το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων. Οι συνάδελφοί μας προχωρούν ήδη σε κινητοποιήσεις, τόσο για να μην υποστούν την αδικία της εξαίρεσής τους από τα βαρέα και ανθυγιεινά , όσο και για να διεκδικήσουν εργασία με συγκροτημένα δικαιώματα.

Η κυβέρνηση σπεύδει να ικανοποιήσει μια πάγια και διαχρονική αξίωση της εργοδοσίας για μείωση και του μη μισθολογικού κόστους, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων να καταπατούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων τους.

Το ΕΚΑ δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων μας οδηγών σχολικών λεωφορείων και στηρίζει κάθε αγωνιστική κινητοποίησή τους ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις