19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση κυβερνητικού εκπροσώπου: Ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφικοί, την 1η Ιουνίου

Ποια παιδιά θα πηγαίνουν μέρα παρά μέρα στο σχολείο και γιατί πάρθηκε η απόφαση να ανοίξουν

Πρόσφατα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, που εκδόθηκε αμέσως μετά την απογευματινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας:

Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),

οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και

οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.


Ποια παιδιά θα πηγαίνουν μέρα παρά μέρα στο σχολείο και γιατί πάρθηκε η απόφαση να ανοίξουν

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το μέλος της Επιτροπής, λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφικών.

«Έγινε εκτεταμένος διάλογος, και είχαμε μια πολύ καλή εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων που μας φέρανε οι επιδημιολόγοι μας καθώς και την επίδραση του ανοίγματος της Α’ Λυκείου την κίνηση της επιδημίας στην Ελλάδα… Όλα αυτά λήφθηκαν υπόψη πριν γίνει η ομόφωνη εισήγηση στην κυβέρνηση. Ήταν ομόφωνη απόφαση», είπε και συμπλήρωσε:

«Από τη στιγμή που αποφασίζουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν πριν τελειώσει η πανδημία πρέπει να αποφασίσουμε πότε… Τώρα ή το φθινόπωρο; Τώρα είναι πολύ καλύτερη εποχή, καλύτερος καιρός, τα παράθυρα ανοιχτά, ένα πολύ κάλο R0, από τα χαμηλότερα της Ευρώπης, είναι ιδανική ευκαιρία τα παιδιά να πάνε σχολείο και να εκπαιδευτούν πώς να συμπεριφέρονται μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους σε μια περίοδο επιδημίας, κάτι που θα είναι πολύτιμο για το φθινόπωρο».

«Θέλουμε σε κάθε τάξη να υπάρχουν 15 παιδιά το πολύ. Αν υπάρχουν 15 μόνο μπορούν να πηγαίνουν και κάθε μέρα στο σχολείο. Ειδάλλως μέρα παρά μέρα», κατέληξε, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.


Προηγούμενη σχετική ανάρτηση | Χατζηγεωργίου : Η ζυγαριά τείνει στο άνοιγμα των Δημοτικών, αν και τα δεδομένα δεν είναι πολύ ισχυρά

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις