22.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Διαδηλώσεις ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στον κοροναϊό

Πρόσφατα

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν σε πόλεις σε όλη τη Γερμανία το Σαββατοκύριακο για να διαδηλώσουν ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας έχει προειδοποιήσει τους πολίτες να κρατήσουν τις αποστάσεις τους από το κίνημα, στο οποίο περιλαμβάνονται εξτρεμιστές, συνωμοσιολόγοι και αντισημιτές. Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών της χώρας έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι εξτρεμιστικές ομάδες εκμεταλλεύονται τον φόβο για τον νέο κορωνοϊό για να κερδίσουν υποστήριξη.

«Αν οι εξτρεμιστές και οι αντισημίτες χρησιμοποιούν τις διαδηλώσεις για να προκαλέσουν μίσος και να διχάσουν, τότε όλοι πρέπει να κρατήσουν πολύ μεγαλύτερη απόσταση από εκείνη του ενάμιση μέτρου», σημείωσε με νόημα ο Χάικο Μάας σε συνέντευξή του χθες.

«Όσοι διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας σε όλο τον κόσμο, χωρίς μάσκα, χωρίς να διατηρούν την ελάχιστη απόσταση, χωρίς να ανησυχούν για άλλους, μπερδεύουν το θάρρος με τον τυφλό θυμό και την ελευθερία με τον καθαρό εγωισμό», πρόσθεσε.

Στους διαδηλωτές περιλαμβάνονται όσοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επινόησε τον Covid-19 για να επιβάλει δικτατορικού τύπου συνθήκες. Ο θυμός τους απευθύνεται σε όλους, από την καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, και τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν έως τους ιολόγους και τους επιδημιολόγους που συμβουλεύουν την κυβέρνηση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις