15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τήνος: Απρόκλητη αστυνομική βία και αστυνομοκρατία για την επιβολή των ανεμογεννητριών

Ο λαός της Τήνου αντιστέκεται σταθερά, αποφασισμένος να προστατέψει το περιβάλλον του τόπου του και την ίδια την ζωή του || Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου - Μυκόνου, Αλληλέγγυες/Αλληλέγγυοι από Σύρο: Κοινό ψήφισμα στην Τήνο που αντιστέκεται

Πρόσφατα

Απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων αυτήν την ώρα, στην Τήνο, σε βάρος των κατοίκων που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, από τη γερμανικών συμφερόντων εταιρεία «Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ».

Η αστυνομία, σε ρόλο εργολάβου των «επενδυτών», επιτέθηκε στον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην περιοχή, προκειμένου να αποτρέψει τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες στην περιοχή «Πράσα», της κοινότητας Υστερνίων της Τήνου.

Χαρακτηριστικό της βίαιης καταστολής, είναι πως παρότι οι κάτοικοι αποχωρούσαν από το χώρο, οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να τους χτυπούν και να τους σπρώχνουν με τις ασπίδες.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου, Αλληλέγγυες / Αλληλέγγυοι από Σύρο: Κοινό ψήφισμα στην Τήνο που αντιστέκεται

Σήμερα, Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020, η κρατική καταστολή, μετά από τις πλατείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έφθασε και στην Τήνο. Από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, στη θέση Πράσα Υστερνίων, τέθηκαν στην υπηρεσία μεγαλοεπενδυτών στην Ενέργεια για προγραμματισμένες εργασίες με μπετονιέρες. Με ξυλοδαρμούς, με αρκετούς τραυματισμούς (κάποιοι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Τήνου) και με δέκα προσαγωγές, εμπόδισαν τους κατοίκους του νησιού, που σύσσωμοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και να αντιστέκονται στη συνεχιζόμενη καταστροφή της γης, το βιασμό του περίφημου χειροποίητου Τηνιακού τοπίου και του περιβάλλοντος από τις ανεμογεννήτριες, τις εγκαταστάσεις και τις διανοίξεις δρόμων για το βιομηχανικό αιολικό πάρκο που έχει προγραμματιστεί να εγκατασταθεί κατά μήκος της κορυφογραμμής Πολέμου Κάμπος, πάνω από τα χωριά Υστέρνια και Καρδιανή. Η αρχή είχε γίνει με διήμερη απαγόρευση από τις αστυνομικές αρχές της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή για να εμποδιστούν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που μετέφερε μαθητές, παρεμποδίστηκε!

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: Βία και καταστολή σε όποιον αντιστέκεται, αδιαφορία για τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και νομοθετήματα υπέρ των ισχυρών και των λίγων επιχειρηματικών ομίλων και λόμπυ. Μάλιστα, με βάση τον τελευταίο αντιπεριβαλλοντικό νόμο που ψήφισε μόνη της στη βουλή (μαζί και οι τοπικοί βουλευτές της) πριν από λίγες μέρες, κάθε γωνιά της χώρας, προστατευόμενη ή όχι, από τη βόρεια Πίνδο μέχρι τα βουνά της Κρήτης και από τον Αίνο της Κεφαλληνίας μέχρι τον Αθέρα της Ικαρίας, γίνεται βορά σε κάθε είδους επιδοτούμενη “επιχειρηματική” όρεξη, με συνέπεια την καταστροφή της χώρας και τη μετατροπή της σε “μπαταρία” της Ευρώπης, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για τον χειμαζόμενο, εν καιρώ πανδημίας, ελληνικό λαό.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε ποιους εξυπηρετεί η ανάπτυξη που υπόσχεται. Είναι η ανάπτυξη που ταυτίζεται με τη λεηλασία της φύσης, την καταστροφή της και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν οι κάτοικοι των νησιών και γενικότερα της χώρας; Οι Τηνιακοί και οι Τηνιακές στο ερώτημα αυτό απάντησαν με τον αγώνα τους και την αντίστασή τους.

Στεκόμαστε στο πλάι τους και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας ευχόμενοι ΝΙΚΗ στον αγώνα τους!

Να σταματήσει η καταστολή και να φύγουν τα ΜΑΤ από την Τήνο!

Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες!

Να σταματήσει κάθε έργο για την εγκατάσταση βιομηχανικού αιολικού πάρκου στο νησί!

https://www.facebook.com/savegreekmountains/posts/2671418583177833

Επιστολή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων και το Αστυνομικό Τμήμα Τήνου, έστειλε ο Δήμαρχος Τήνου με αφορμή τη χρήση βίας, ζητώντας την απόσυρση των κατασταλτικών δυνάμεων.

Με φωτογραφίες από ThePressProject, 902.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις