Πρωτοβουλία ΠΕ, ΑΡΕΝ: Όλοι & όλες στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση | Τρίτη 19 Μαΐου

Και ώρα 13.00, στα Προπύλαια | Ανυποχώρητος αποφασιστικός αγώνας ενάντια στην αντεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική

Κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ και της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Ενότητας ΔΕ

Τα μεγαλειώδη πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13 Μάη σε όλη τη χώρα, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές, διατράνωσαν τη μαζική αντίθεση στις επιλογές και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.

Με αποφασιστικότητα και πάθος απαίτησαν να αποσυρθούν τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και η κατάπτυστη τροπολογία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος.

Οι μαζικότατες κινητοποιήσεις της 13 Μάη έρχονται σαν συνέχεια των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν σε όλη τη χώρα το προηγούμενο διάστημα, από τις 16 Απρίλη .

  • Όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. εν μέσω πανδημίας έφερε για διαβούλευση το αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που αν περάσει, θα συνθλίψει μαζικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών και θα αποδομήσει το δημόσιο σχολείο.

  • Όταν αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχει λάβει τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα υγειονομικής προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

  • Όταν επέλεξε με αιφνιδιαστική τροπολογία να θεσμοθετήσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, προχωρώντας σε μια βαθιά αντιπαιδαγωγική – αντισυνταγματική – αντιδημοκρατική τομή στο πλαίσιο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της. Με τη μετατροπή της διδασκαλίας σε reality show, ακυρώνει το περιεχόμενο της, καταπατά βάναυσα τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, προωθεί την πειθάρχηση, τον πανοπτικό έλεγχο ,το τυποποιημένο μάθημα-διάλεξη, εύκολα μετρήσιμο και αξιολογήσιμο στα πλαίσια του σχολείου της αξιολόγησης που σχεδιάζει .

Η κυβέρνηση και η υπουργός παιδείας στον απόηχο των μαζικών πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων, προκλητικά και αδίστακτα , δηλώνει στη Βουλή ότι δεν θα κάνει ούτε «βήμα πίσω». Προχωρά στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης  για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος(!) θεσπίζοντας τη σύγχρονη εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» ως κανονική εκπαίδευση! και μεταφέροντας ακόμη και την ευθύνη της διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων των μαθητών στους εκπαιδευτικούς! Παράλληλα ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ-ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΩΡΑ.

Όταν η Υπουργός δηλώνει στη Βουλή ότι δεν θα κάνει ούτε «βήμα πίσω», το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να κάνει βήματα μπροστά , με ανυποχώρητο πολύμορφο πανεκπαιδευτικό αγώνα με απεργιακές αποφάσεις και κινητοποιήσεις ΤΩΡΑ , με τον αναγκαίο αγωνιστικό συντονισμό ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, για να μην περάσουν τα αντιδραστικά-αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ – ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

– ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ KAI H ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

– ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ

– ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΡΑ.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο μέτρο της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων, και να μην το εφαρμόσουν στα σχολεία τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχθούν να κάνουν μάθημα με ζωντανή μετάδοση και να μη προχωρήσουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως-τηλεκπαίδευση, όταν ξεκινήσουν να διδάσκουν διά ζώσης.

Κηρύσσουμε απεργία – αποχή σε σχολεία και τάξεις, αν επιχειρηθεί να εφαρμοστεί ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων.

Καλούμε τους γονείς να καταθέτουν δηλώσεις άρνησης αναμετάδοσης εικόνας και ήχου των παιδιών τους σε κάθε απόπειρα εφαρμογής της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης

Στη βάση και της απόφασης της ΟΛΜΕ για την επαναλειτουργία των σχολείων με όλα τα αναγκαία ασφαλή μέτρα προστασίας καλούμε τους συλλόγους καθηγητών να πάρουν αποφάσεις για την πλήρη τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων ,ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΗ
ΣΤΗ
ΜΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ