15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Πριμ 500 – 1.500 ευρώ στο νοσηλευτικό προσωπικό

Πρόσφατα

Πριμ από 500 έως 1.500 ευρώ, θα καταβάλει στο νοσηλευτικό προσωπικό η Γαλλία σε αναγνώριση των προσπαθειών του στη διάρκεια της επιδημίας του κοροναϊού, μετά τη δημοσίευση σήμερα του σχετικού διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Όλα τα μέλη του νοσοκομειακού προσωπικού θα λάβουν 500 ευρώ, ενώ αυτά που εργάσθηκαν στις ζώνες που επλήγησαν περισσότερο από την επιδημία ή σε ιδρύματα που υποδέχθηκαν ασθενείς με Covid-19 θα λάβουν 1.500 ευρώ.

Αυτό το «έκτακτο πριμ», το οποίο θα είναι αφορολόγητο, θα καταβληθεί στα πρόσωπα «που έφεραν σε πέρας τα καθήκοντά τους με αποτελεσματικό τρόπο» στα δημόσια ιδρύματα υγείας «από την 1η Μαρτίου έως την 30ή Απριλίου 2020», διευκρινίζεται στο διάταγμα.

Το πριμ αυτό είχε ανακοινωθεί στα τέλη Μαρτίου από τον αρχηγό του γαλλικού κράτους. Όμως η καταβολή του εξακολουθούσε να εξαρτάται από τη δημοσίευση αυτού του διατάγματος που είχε αρχικά ανακοινωθεί για τις αρχές Μαΐου, αλλά αποτέλεσε αντικείμενο έντονων συζητήσεων.

Την Τετάρτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Σιμπέτ Ντιαγέ είχε κάνει λόγο για μια ρύθμιση «στις πληρωμές του Μαΐου ή του Ιουνίου».

Αυτά τα αφορολόγητα πριμ θα κοστίσουν συνολικά στο δημόσιο 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις