2.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: 24ωρη απεργία, σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες. Ο ορυκτός πλούτος είναι περιουσία του λαού και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να του τον πάρει. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη»

Πρόσφατα

Μετά και τη -με μαζική συμμετοχή- 48ωρη κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης σε Λάρυμνα και Αθήνα, χθες και προχθές, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή 15 Μάη, νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα στις 10πμ. Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ παλεύουν για την απόσυρση της τροπολογίας που ψήφισε η κυβέρνηση για την ειδική εκκαθάριση, που ήδη έχει οδηγήσει την εταιρεία σε οριακή λειτουργία και παράλληλα διεκδικούν την περαιτέρω ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της, μέσα από κρατική χρηματοδότηση. Ειδικότερα, μάχονται κατά της μεθόδευσης κυβέρνησης και ειδικού εκκαθαριστή, και της εντολής εντολής για εκπόνηση σχεδίου συρρίκνωσης του αριθμού των εργαζομένων στα σημερινά επίπεδα της λειτουργίας του εργοστασίου, που δεν ξεπερνά το 20% των δυνατοτήτων του.

Κάλεσμα στο λαό της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχει στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Λάρυμνας απευθύνει με ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. Όπως αναφέρει:

Η επιτυχημένη, μαζική καθ’ όλη τη διάρκεια 48 ολόκληρων ωρών, με τους εργαζόμενους να τη φυλάνε σε βάρδιες, κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διοίκησης στην έδρα της ΛΑΡΚΟ στο Μαρούσι Αττικής και στα γραφεία του εργοστασίου της Λάρυμνας, ανέδειξε τα εξής συμπεράσματα:

  • Πώς περιφρουρούν οι εργαζόμενοι τις κινητοποιήσεις τους.
  • Όταν οι κινητοποιήσεις χαρακτηρίζονται από αποφασιστικότητα, αναγκάζουν τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις να υποχωρούν. Στη συγκεκριμένη φάση, η αποφασιστικότητα των εργαζομένων ανάγκασε την κυβέρνηση μέσω του ειδικού διαχειριστή να αναδιπλωθεί στις επίσημες εντολές που είχε δώσει. Ζητούσαν αριθμό εργαζομένων που απαιτούνται για 2 καμίνια σε λειτουργία (αντί για 5) και 1 περιστροφική (αντί για 4). Ενοχλημένοι από τους ανυπότακτους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, αναγκάστηκαν να βγάλουν μία 7σέλιδη προβοκατόρικη ανακοίνωση, όπου, μέσα στα πολλά ψέματα τα οποία θα απαντηθούν με ανακοίνωση, λένε ότι “δεν είχαν διάθεση να προχωρήσουν σε απολύσεις ή διαθεσιμότητες”. Παράλληλα, έχουν βάλει τα παπαγαλάκια τους να μας πείσουν ότι έκαναν ασκήσεις αριθμητικής.
  • Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε μόνο στα γραφεία. Η υποτυπώδης λειτουργία που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα με εντολή της κυβέρνησης, συνεχίστηκε κανονικά. Το επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό ήταν στα τμήματα τους και λειτούργησαν κανονικά, αυτό το ένα καμίνι που έχει απομείνει αναμμένο. Αυτό ανέδειξε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να παράγουν και χωρίς τη διοίκηση αυτών που διαχρονικά απαξίωσαν τη ΛΑΡΚΟ και τώρα θέλουν να την εκποιήσουν. Το μόνο που έμεινε πίσω από την κατάληψη των γραφείων, είναι οι διοικητικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι συνάδελφοί μας. Το μπλοκάρισμα στους εκκαθαριστές δεν έφερε καμία δυσλειτουργία.
  • Μετά τη 48ωρη κατάληψη, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν με 24ωρη απεργία αύριο 15 Μάη 2020. Για ακόμη μία φορά, η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία θα αναδείξει ότι χωρίς τους εργαζόμενους γρανάζι δεν γυρνά.

Χωρίς εκκαθαριστές παραγωγή πήραμε.

Χωρίς εργαζόμενους παραγωγή δεν θα πάρουν.

Αφήνοντας τη δέσμευση στους υπουργούς και στους εκκαθαριστές ότι θα λάβουν άμεσα την απάντηση που τους αρμόζει στην προβοκατόρικη ανακοίνωσή τους, καλούμαι όλη την εργατική τάξη να συνεχίσει να εκφράζει την αλληλεγγύη της. Η αλληλεγγύη βαστά όρθιους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Καλούμε το λαό της περιοχής γύρω από το εργοστάσιο αύριο στις 10.00 το πρωί, να συγκεντρωθεί στο εργοστάσιο.

Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες.

Ο ορυκτός πλούτος είναι περιουσία του λαού και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να του τον πάρει.

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη»

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις