15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Και σήμερα, συμβολικές καταλήψεις στα γραφεία της διοίκησης

Πρόσφατα

Με συμβολικές καταλήψεις στα γραφεία της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα και στη Λάρυμνα οι εργαζόμενοι απαντούν δυναμικά στη νέα αντεργατική μεθόδευση κυβέρνησης – ειδικού εκκαθαριστή για τη συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων, κάτι που σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις. Στη Λάρυμνα, οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη από την Τρίτη . Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους «μέχρι η Εταιρεία να παράγει με βάση τις δυνατότητες της και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ

• Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)

• Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ

• Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

• Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ

• Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

Σήμερα στα Γραφεία της Εταιρίας ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα παρουσία όλων των Σωματείων της και εργαζομένων της πραγματοποίησαν ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μαζί με την συμπαράσταση Συνδικαλιστικών Φορέων (ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Πρωτοβάθμια Σωματεία) καθώς και εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η Διαμαρτυρία γίνεται γιατί:

1. Η εταιρεία στο καθεστώς Ειδικής Διαχείρισης απαξιώνεται μέρα με τη μέρα κατά συνειδητή επιλογή των αρμόδιων υπουργών της Κυβέρνησης ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ και ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ και των ψυχρών εκτελεστών της Ειδικής Διαχείρισης με το μαφιόζικο παρελθόν.

2. Κυβέρνηση και Ειδικοί Διαχειριστές είναι υπεύθυνοι για το κλείσιμο της Εταιρίας.

Η ΛΑΡΚΟ αυτή τη στιγμή δεν παράγει, παρότι υπάρχουν συμβόλαια με τους πελάτες της και η ζήτηση είναι συνεχώς αυξανόμενη με αποτέλεσμα να χάνεται καθημερινά συνάλλαγμα πολλών εκατομμυρίων, σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο όπου οι επιπτώσεις της Πανδημίας θα είναι τραγικές για την Εθνική οικονομία.

3. Ο Ειδικός Διαχειριστής έκρινε και υλοποίησε μισθολογικές μειώσεις στους εργαζόμενους με παντελώς άδικο, αυθαίρετο και εμπαθή τρόπο οι οποίες αγγίζουν το διπλάσιο ποσοστό από το προβλεπόμενο 25% της τροπολογίας Α21.Ν4664/20. Στόχος τους είναι να εξωθήσουν τους εργαζόμενους στα άκρα και εν συνεχεία να τους ρίξουν την ευθύνη της αποτυχίας τους.

4. Αντί να αξιοποιήσουν τα 35 εκατομμύρια που προβλέπονται από την Τροπολογία για τη μεγιστοποίηση του τιμήματος πώλησης, τα σπαταλούν άσκοπα προσλαμβάνοντας δικούς τους ανθρώπους με παχυλούς μισθούς αντί να αξιοποιήσουν το υπάρχον έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ.

5. Λειτουργούν χωρίς διαφάνεια σε κρίσιμες υπηρεσίες για τη λειτουργία της εταιρείας (οικονομικές, μισθολογικές, προμηθειών κλπ), χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

6. Παράλληλα οι εργαζόμενοι είναι παντελώς εκτεθειμένοι από την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στους χώρους εργασίας καθώς και των επιπτώσεων από την Πανδημία.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι η Εταιρεία να παράγει με βάση τις δυνατότητες της και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

ΑΚΟΥΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις