3.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Προπύλαια: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο ν/σ Κεραμέως και τις κάμερες στα σχολεία

Πρόσφατα

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν, με αφετηρία τα Προπύλαια και τελικό προορισμό τη Βουλή, εκπαιδευτικά Σωματεία και Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που αντιτίθενται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

Με δηλώσεις της σήμερα στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε πως το υπουργείο δεν προτίθεται να κάνει πίσω στις αποφάσεις για τις κάμερες στα σχολεία, παρά το ότι είναι έκθετη στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνον, για την ανύπαρκτη «θετική γνωμοδότηση» της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Υπενθυμίζεται πως η Αρχή έδωσε «συμβουλευτικές οδηγίες» και σε καμία περίπτωση «θετική γνωμοδότηση», όπως ισχυριζόταν τις προηγούμενες ημέρες . Μάλιστα, σε σχετική της Αρχής που εκδόθηκε μετά από τηλεδιάσκεψη με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, σημειώνει ότι απαιτείται διενέργεια μελέτης αντικτύπου για την εφαρμογή του ενός τέτοιου μέτρου, δηλαδή τη μελέτη που θα περιλαμβάνει μέτρα και εγγυήσεις για την διασφάλιση της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Όπως σημειώνουν η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ και η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα ΔΕ, στο σχετικό τους κάλεσμα για το συλλαλητήριο, το υπουργείο Παιδείας, αφού εκμεταλλεύτηκε με τον πιο κυνικό τρόπο το ειλικρινές ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για τους μαθητές τους καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και των κλειστών σχολείων, και τη στήριξη που παρείχαν με κάθε πρόσφορο τρόπο , νομοθέτησε νύχτα «σαν τον κλέφτη» με μια επαίσχυντη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο την εργαλειοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Με την ίδια τροπολογία μετατρέπει τη σχολική τάξη σε reality επιτρέποντας τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος στους απόντες μαθητές. Η τροπολογία της μαύρης νύχτας για τη ζωντανή μετάδοση της διδασκαλίας, με πρόσχημα τις περιόδους πανδημιών, αποτελεί αιτία αφύπνισης και ανάτασης του εκπαιδευτικού κινήματος, αλλά και των γονέων, των μαθητών των φοιτητών. Θέλουν τον έλεγχο των πιο κρυφών κυττάρων της δημόσιας εκπαίδευσης. Θέλουν να ελέγχουν, να εποπτεύουν, να χειραγωγούν τη μαθησιακή διαδικασία και να οργανώνουν εν τέλει τη συρρίκνωση των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών.

Ποια προσωπικά δεδομένα και ποιο Σύνταγμα τώρα; Εδώ πρόκειται για ό,τι πιο αντιπαιδαγωγικό, διεστραμμένο και συνάμα εγκληματικό για τη μαθητική τάξη: την έκθεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του μαθησιακού προφίλ κάθε παιδιού σε έναν αδηφάγο πανοπτισμό χωρίς όρια! Ένα νεοφιλελεύθερο πολιτικό πείραμα που δεν πρέπει να ευδοκιμήσει!

Δεν είναι όμως μόνο οι κάμερες!!! Απαιτούμε να εγκαταλείψει η κ. Κεραμέως τα σχέδια για κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με το οποίο ναρκοθετεί το μαθητικό βίο στο δημόσιο σχολείο και μαυρίζει το εργασιακό περιβάλλον των εκπαιδευτικών.

Με μια, άλλη, πρωτοφανή κίνηση πολιτικής ανηθικότητας και αντιδημοκρατικής εκτροπής, που προηγήθηκε της τροπολογίας, εν μέσω πανδημίας, περιοριστικών μέτρων και το κυριότερο, με τα σχολεία κλειστά κι επομένως με τις συνδικαλιστικές διαδικασίες αποδυναμωμένες, έθεσε για διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο με το οποίο αποδομεί το δημόσιο σχολείο και επιτίθεται χωρίς αιδώ στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των μαθητριών της χώρας.


Διαβάστε επίσης:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις