1.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

«Βοήθεια στο Σπίτι» Αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη 2.909 θέσεων από το ΑΣΕΠ

Πρόσφατα

Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε το «ΟΚ» και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΣΕΠ, αναμένεται να εκδοθεί η Προκήρυξη για 2.909 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ ήδη είναι έτοιμη να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο προς έκδοση.

Με το δεδομένο πως πρέπει να μεσολαβήσουν 15 ημέρες από την αποστολή της στο Εθνικό Τυπογραφείο για τον καθορισμό των προθεσμιών και την υποβολή των αιτήσεων, το πιθανότερο χρονικό διάστημα για την έναρξη της υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους τοποθετείται στα τέλη Μαΐου με πρώτο 10ήμερο του Ιούνη.

Σε ποιους και ποιες θα αφορά

  • 369 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.),

  • 729 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.)

  • 63 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), και

  • 1.177 θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.).

Το αντικείμενο απασχόλησης των προκηρυσσομένων θέσεων κλάδων ειδικοτήτων ΠΕ, ΤΕ ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας θα αφορά σε αρμοδιότητες των ΟΤΑ α ́ βαθμού, όπως περιγράφονται στις οικείες οργανικές διατάξεις και ιδίως τη διερεύνηση αναγκών κοινωνικής φροντίδας και την παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον βοήθειας σε ηλικιωμένα άτομα, ΑΜΕΑ, πολίτες μη αυτοεξυπηρετούμενους για την κάλυψη βασικών αναγκών καθημερινής διαβίωσης, της βελτίωσης της αυτοεξυπηρέτησης και γενικά την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στους τομείς συμβουλευτικής και ψυχοσυναισθηματικής υποστήριξης των ιδίων και των οικογενειών τους, νοσηλευτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας, οικογενειακής φροντίδας , φυσικοθεραπείας και ήπιας αθλητικής άσκησης, αγωγής υγείας και πρόληψης, εργοθεραπείας, ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, ψυχαγωγίας, διακοπών κτλ.

Δείτε αναλυτικά στο τέλος της ανάρτησης το προσχέδιο της προκήρυξης που περιλαμβάνει:

  • Ειδικότητες

  • Φορείς

  • Θέσεις

  • Καθηκοντολόγιο προσληφθέντων

  • Αποδεκτούς τίτλους σπουδών

  • Εντοπιότητα

Να σημειωθεί, τέλος, πως είναι ένας διαγωνισμός που ξεκίνησε από διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πριν από περίπου δύο χρόνια, με την κυβέρνηση της ΝΔ, σήμερα, να εκμεταλλεύεται στην πανδημία του κοροναϊού και να προσπαθεί να παρουσιάσει επικοινωνιακά ότι φροντίζει για όλους τους εργαζομένους στο ΒσΣ. Κάτι τέτοιο, βεβαίως, δεν ισχύει, αφού δεν προχωρά στη μονιμοποίηση όλων όσοι και όσες εργάζονται με συνεχείς συμβάσεις, μέχρι και 16 και 18 χρόνια, και να προσλάβει και το αναγκαίο επιπλέον προσωπικό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο ορατός ο κίνδυνος της επανάληψης της 3Κ/2018 (Προκήρυξη ΑΣΕΠ για καθαριότητα δήμων), όπου εργαζόμενοι με χρόνια προϋπηρεσίας στους δήμους, αλλά συμβασιούχοι, έχασαν τη δουλειά τους, απολύθηκαν. Και να μην ξεχνάμε τον έτερο εμπαιγμό της κυβέρνησης για τους συγκεκριμένους εργαζομένους, που –παρά το ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κοροναϊού- δεν είναι στην κατηγορία ΒΑΕ αλλά ούτε και πήραν το Δώρο Πάσχα.

Όπως έχει σημειώσει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, στην ανακοίνωσή του «Να μονιμοποιηθεί ΤΩΡΑ το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι»», η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την κοροϊδία, την ανασφάλεια και την ομηρία και αυτών των εργαζομένων.

«Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν μπορούν να περιμένουν άλλο για να διαψευστούν, ακόμα μια φορά, από έναν διαγωνισμό, που δεν ξέρουμε αν θα γίνει και πότε θα ολοκληρωθεί, ούτε αν όλοι, οι ήδη υπηρετούντες, θα θα δουν το όνομά τους στους οριστικούς πίνακες προσλήψεων του ΑΣΕΠ ή θα επαναληφθεί το φιάσκο της αντίστοιχης προκήρυξης (3Κ/2018) για την καθαριότητα.

»Απαιτούμε, έστω και την ύστατη στιγμή και λόγω των εκτάκτων αναγκών της πανδημίας του κοροναϊού, η οποία, απ’ ό,τι λένε οι ειδικοί, θα τραβήξει σε χρόνο, να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων αυτών των εργαζομένων του προγράμματος ΒσΠ, από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ και η προκήρυξη αυτού του διαγωνισμού να αφορά το επιπλέον προσωπικό που χρειάζεται για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των ΟΤΑ σε μόνιμο προσωπικό.

Ταυτόχρονα, στοιχειώδης υποχρέωση της πολιτείας και δείγμα αξιοπιστίας, αυτών που απλόχερα «μπράβο» μοιράζουν ανέξοδα, θα ήταν, η καταβολή του Δώρου Πάσχα και του Επιδόματος Αδείας, καθώς και η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».


ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΟ ΒΣΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις