18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεκάδες εργαζόμενοι της RyanAir (Crewlink) στη χώρα μας εξαιρούνται από τα 800 ευρώ

Σωματείο Εργαζομένων Πληρώματος Αεροσκαφών της RyanAir

Πρόσφατα

Πολλοί εργαζόμενοι της RyanAir στην Ελλάδα μένουν έξω από τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του νέου κοροναϊού, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος των αερομεταφορών είναι από τους πρώτους που επηρεάστηκε με δεδομένο την περιστολή ή και εξολοκλήρου ακύρωση των πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού.

Το Σωματείο Εργαζομένων Πληρώματος Αεροσκαφών της RyanAir τονίζει ότι δεκάδες συνάδελφοί τους που απασχολούνται ως πληρώματα καμπίνας (αεροσυνοδοί), στις βάσεις της Αθήνας (αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος») και της Θεσσαλονίκης (αεροδρόμιο «Μακεδονία») βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς εξαιρούνται από τη λήψη του βοηθήματος που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση να δοθεί στους πληγέντες των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του Covid-19.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο εξηγεί πως το πρόβλημα πηγάζει από το διαχωρισμό μας σε δύο κατηγορίες:

  • Σε εργαζόμενους που έχουν συνάψει συμβόλαια κατευθείαν με την εταιρεία Ryanair και

  • Σε εργαζόμενους που έχουν συνάψει συμβόλαια με τη θυγατρική της Ryanair, την εταιρεία Crewlink (εταιρεία εκπαίδευσης και πρόσληψης πληρωμάτων για λογαριασμό της Ryanair).

«Οι εργαζόμενοι με πρόσληψη Ryanair εντάσσονται στον ΚΑΔ «5110» («Αεροπορικές Μεταφορές Επιβατών») και δικαιούνται τα 800€, οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν από την Crewlink και απασχολούνται στα ίδια καθήκοντα και τα ίδια αεροσκάφη, εντάσσονται κάτω από τον ΚΑΔ «003000» («Δραστηριοποίηση εκτός Ελλάδας») και εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης και της λήψης του ειδικού επιδόματος» σημειώνεται.

Το Σωματείο καλεί την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας να ανταποκριθούν στην επιστολή που εδώ και τρεις εβδομάδες τους έχουν στείλει οι εργαζόμενοι και να μεριμνήσουν προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε μια κατηγορία σοβαρά πληττόμενων εργαζομένων στον ελληνικό χώρο, όπως οι αεροσυνοδοί και να μην απολέσουν αυτό το νόμιμο δικαίωμα.

«Δεν είναι δυνατόν να καλούμαστε εμείς να επιλύσουμε ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα. Υπάρχουν εργαζόμενοι κυριολεκτικά εγκλωβισμένοι σε ένα διαμέρισμα, οι οποίοι δίχως το βοήθημα των 800 ευρώ αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις