15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κοροναϊός: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις ιδιωτικές κλινικές «Ταξιάρχαι» και «Κασταλία»

Πρόσφατα

Για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού, θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, «Ταξιάρχαι» και «Κασταλία», στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, στην κλινική «Ταξιάρχαι», που τέθηκε σε καραντίνα, τα κρούσματα είναι 13 σε τροφίμους, 11 σε εργαζόμενους και 4 βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός. Μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σε τροφίμους και προσωπικό, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ιχνηλατήσεις. Πάντως, μέχρι τώρα, υπάρχουν δύο νεκροί από κοροναϊό στη συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για δεύτερη κλινική στο Ελληνικό, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Η εντολή του είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι “όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

1. με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων

2. με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο

3. με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου 4. με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων“.

Νέα Σμύρνη Λάρισας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, τέλος, μίλησε και τον οικισμό Ρομά Νέα Σμύρνη Λάρισας, ανακοινώνοντας ότι παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου η καραντίνα σε τμήμα του οικισμού.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις