18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Υπ. Υγείας: 83 νεκροί από τον κοροναϊό και 52 νέα κρούσματα (σύνολο 1.884) στη χώρα μας

Πρόσφατα

Στους 83 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό, Αυτός είναι ο νεώτερος απολογισμός στη χώρα μας, όπως τον γνωστοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Επιπλέον, καταγράφηκαν 52 νέα κρούσματα, στο σύνολο 1.884. Από τους νοσηλευόμενους, 84 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Όπως είπε ο Σ. Τσιόδρας, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε στη νέα δομή αστέγων του Δήμου Αθηναίων, όπου πραγματοποίησε ελέγχους για τον κοροναϊό, και τόνισε πως μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί πάνω από 32.500 δείγματα.

Μία στρατηγική τεστ, συνέχισε, πρέπει να έχει κριτήρια επιλογής. «Στις περισσότερες χώρες του κόσμου χρησιμοποιούνται τα εργαστηριακά τεστ, ο μοριακός έλεγχος. Τα ίδια κριτήρια με εμάς έχουν υιοθετήσει και στο εξωτερικό. Όταν βρισκόμαστε στην περίοδο επώασης τα τεστ είναι αρνητικά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με τα τεστ. ετοιμαζόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον με ειδικό επιδημιολογικό σκοπό. Θέλουμε τα συγκεκριμένα δεδομένα να μας χρησιμεύσουν την επόμενη μέρα. Μέχρι τότε, παραμένουμε στη φάση του μετριασμού με τη φάση των μέτρων της απόστασης».

Σχετικά με την ευρεία χρήση μάσκας, υπογράμμισε ότι υπάρχουν κίνδυνοι καθώς μπορεί να υπάρξει μόλυνση από επανατοποθέτηση. Όπως είπε ο Σ. Τσιόδρας, ο ΠΟΥ επανατοποθετήθηκε λέγοντας ότι τα μέτρα για όλο τον κόσμο είναι η φυσική απόσταση, η αποφυγή του συνωστισμού, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, η κάλυψη της μύτης και του στόματος όταν φτερνιζόμαστε, ενώ το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νόσων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις