3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΑΣ Καισαριανής: Όταν η αντιπαράθεση πέφτει στο επίπεδο της «Κατίνας» της γειτονιάς

Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Δήμου Καισαριανής

Πρόσφατα

Ο ηπιότερος χαρακτηρισμός που μπορούμε να αποδώσουμε στην επίθεση της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής απέναντι στον πρόεδρο του σωματείου είναι ότι είναι αισχρή και αήθης και έξω από κάθε πολιτική δεοντολογία και ηθική.

Κύριοι/ες της Δημοτικής Αρχής, από που και ως που εσείς μιλάτε και κρίνετε για το αν λειτουργεί και πως το σωματείο; Είναι υπηρεσία του Δήμου; Εσείς εκλέξατε τη διοίκησή του; Καλύτερα να κοιτάτε τα του οίκου σας και για το πως λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Επιτροπές του και να αναλογιστείτε, γιατί, τόσο νωρίς, με τις πράξεις και τις παραλήψεις σας, και την αυταρχική σας συμπεριφορά, δημιουργείτε αντιθέσεις και δυσαρέσκειες μέσα στους εργαζόμενους και αφήστε σε μας να κρίνουμε εμείς τη δράση του σωματείου και της πλειοψηφίας του.

Εσείς αυτό που δικαιούστε να κάνετε είναι να απαντήσετε σ’ αυτά που σας καταλογίζει, με την ανακοίνωσή του, το σωματείο, και για το αν ισχύουν ή όχι.

Είναι ευκαιρία όμως η κατάσταση αυτή να γίνει μάθημα σε όλους μας, μιας και πολύ σύντομα δικαιωθήκαμε. Μάλλιασε η γλώσσα μας και άπειρες φορές γράψαμε σε ανακοινώσεις μας, ότι “οι δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται, ενώ οι εργαζόμενοι είμαστε εδώ, και γι’ αυτό, όλα όσα γίνονται και για την ανοχή που δείχνει η πλειοψηφία του σωματείου (ΔΑΣ), θα το πληρώσουμε στο μέλλον αν το ανεχτούμε και δεν αντιδράσουμε…”, καθώς και ότι οι δήμαρχοι θα θεωρούν αυτές τις συμπεριφορές ως δεδομένες και μια διαφορετική στάση του σωματείο τότε θα φαίνεται υποκριτική”.

Αυτές τις φράσεις θα τις διαβάσατε πολλάκις, τα τελευταία χρόνια στις ανακοινώσεις μας. Τότε που η πλειοψηφία του σωματείου και ο πρόεδρός του ανεχόντουσαν να απαντούν, στην κριτική που ασκούσε η παράταξής μας, ο Δήμαρχος Σταμέλος ή είχε αφωνία, αν δεν υποστήριζε, αυταρχικές συμπεριφορές και διακρίσεις που γίνονταν σε βάρος των εργαζομένων. Τότε που δεν αντιδρούσε, όταν προσλαμβάνονταν συμβασιούχοι ή όταν δόθηκε η δυνατότητα προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, το καλοκαίρι του 2017, με τον διαγωνισμό που ακολούθησε της 3Κ/2018, ο πρόεδρος του σωματείου στήριξε την πρόταση της τότε Δημοτικής Αρχής για πρόσληψη 14 μόνο εργαζομένων και όχι τουλάχιστον 60 που είχε υποστηρίξει ο εκπρόσωπος της παράταξής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μόνο που στην ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή, κατηγορεί μεν γι’ αυτό τον πρόεδρο του σωματείου, δεν λέει όμως ότι την απόφαση αυτή την ψήφισε και ο τότε δημοτικός σύμβουλος και νυν Δήμαρχος Χ. Βοσκόπουλος.

Τότε χάθηκε μια ευκαιρία να στελεχωθεί η καθαριότητα, να ενισχυθεί η υπηρεσία του πρασίνου με εργάτες και να δοθεί η δυνατότητα εξέλιξης σε εργατικό προσωπικό που διαθέτει ανώτερα τυπικά προσόντα και να στελεχώσει και άλλες υπηρεσίες του Δήμου, σπάζοντας στην πράξη το μνημονιακό απαγορευτικό των προσλήψεων!

Το δίδαγμα λοιπόν που βγαίνει από την τωρινή αισχρή και αήθη επίθεση της Δημοτικής Αρχής και τις αυταρχικές της συμπεριφορές, είναι ότι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα το τι πολιτικές προτιμήσεις έχουν ή το τι ψηφίζουν, πρέπει να στέκονται από θέσεις αρχής και να υπερασπίζονται την εργασία τους, το δημόσιο συμφέρον, την αξιοπρέπειά τους και να παλεύουν για έναν Δήμο που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών και όχι ιδιωτικών συμφερόντων. Δεν ταυτίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων με αυτά των εργοδοτών και των κυβερνήσεων, όποιο χρώμα και αν έχουν.

Στα θέματα αυτά και στη λειτουργία του σωματείου έχουμε πολλά να πούμε εμείς και να προσάψουμε στον πρόεδρο και την πλειοψηφία του, αλλά διαιτητές και αυτόκλητους συμβουλάτορες δεν χρειαζόμαστε.

3 Απριλίου 2020
Από την ΕΑΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις