Ανακοίνωση ΕΚΑ (ΟΕΝΓΕ) για την πανδημία του κοροναϊού

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή στην ΟΕΝΓΕ

Σημεία από την ανακοίνωση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, μαζί με το κείμενο υπογραφών των γιατρών του ΕΣΥ, με ερωτήσεις προς την Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας:

Την Τετάρτη 1 Απρίλη καλούμε σε ημέρα δράσης των υγειονομικών ενάντια στα ψέματα της κυβέρνησης! Καλούμε την ΟΕΝΓΕ και τις Ενώσεις των Γιατρών να οργανώσουν συνεντεύξεις τύπου και ενημερωτικές καμπάνιες.

Την Τρίτη 7 Απρίλη, καλούμε σε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης Στήριξης του ΕΣΥ. Να σπάσουμε το σιωπητήριο: ΟΛΟΙ στις 7 Απρίλη ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ στις πύλες των νοσοκομείων μας με ντουντούκες, πικέτες, πανώ σε μαζικές παραστάσεις σε όλη την χώρα!

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να πάρουν αποφάσεις για Στάσεις Εργασίας και να καλέσουν σε αυτή τη μέρα δράσης.

Καλούμε σε ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με πολύμορφες δράσεις και πρωτοβουλίες φορέων, εργατικών σωματείων, δημοτικών σχημάτων σε εργασιακούς χώρους, γειτονιές, μπαλκόνια, ιντερνετικές συνελεύσεις, αντιδράσεις σε υπουργεία, Περιφέρειες, αφισοκολλήσεις, επιτήρηση για την κατάσταση σε καμπ προσφύγων, ρομά, φυλακισμένων κλπ.

Κανένας μόνος του. Μένουμε ενεργοί. Φοράμε τις μάσκες, αλλά δεν σωπαίνουμε! Όχι στο φόβο που καλλιεργούν. Όχι στην εξαθλίωση που ετοιμάζουν! Αλληλεγγύη – Ενημέρωση – Αντίσταση – Διεκδίκηση.

Υπογράφουμε μαζικά το κείμενο υπογραφών που διακινούμε ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ του υπουργείου Υγείας.