Λέσβος: Ο πρώτος θάνατος από κοροναϊό μια 76χρονη γυναίκα | Σε προληπτική καραντίνα, ο γιατρός που την εξέτασε

Η κόρη της 76χρονης ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου, τα οποία ήταν σήμερα κλειστά και έγινε απολύμανση

Πρώτος θάνατος απόψε στη Λέσβο από κοροναϊό. Έφυγε από τη ζωή λόγω των επιπλοκών που της δημιούργησε ο ιός, η 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Η γυναίκα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα είχε εκδηλώσει πνευμονία που χθες Σαββάτο το απόγευμα πιστοποιήθηκε ότι οφείλονταν στον ιό COVID 19.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα από στιγμή σε στιγμή, αναμένονται τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ σχετικά με δείγματα που ελήφθησαν από την κόρη της 76χρονης αλλά και το παιδί της. Όπως το «Ν» έγραψε χθες η κόρη της 76χρονης ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου. Και η απόδειξη της ασθένειάς της από κοροναϊό περιπλέκει τα πράγματα κατά πολύ σχετικά με τη διάδοση του ιού στη Λέσβο. Πάντως σήμερα τα παραπάνω Κέντρα Υγείας παρέμειναν κλειστά και σε αυτά πραγματοποιήθηκε απολύμανση.

Σε προληπτική απομόνωση χωρίς συμπτώματα και χωρίς να έχει χαρακτηρισθεί ύποπτο κρούσμα (όπως ψευδώς γράφηκε από παραδημοσιογραφική ιστοσελίδα) παραμένει ο γιατρός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ο οποίος εξέτασε την 76χρονη όταν προσήλθε στο νοσοκομείο σχετικά με άλλου τύπου πρόβλημα υγείας και ο οποίος διέγνωσε την πνευμονία.


Προηγούμενη σχετική ανάρτηση, από την απογευματινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, πριν από την είδηση του θανάτου της 76χρονης γυναίκας | 38 νεκροί από τον κοροναϊό και 95 νέα κρούσματα (σύνολο 1.156) στη χώρα μας