15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χαρδαλιάς: Η κυβέρνηση δε θα κάνει γενικό επαναπατρισμό. Τι είπε για τους Έλληνες στη Βρετανία

Από την Κυριακή 29 Μάρτη 2020 και ώρα 3 το πρωί διακόπτονται οι πτήσεις από την Ολλανδία και τη Γερμανία

Πρόσφατα

Για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων, μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την απογευματινή ενημέρωση του Σαββάτου για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας. Όπως είπε, «η έμφασή μας είναι συγκεκριμένη και ειδικά στην Αγγλία όπου 2.700 συμπατριώτες μας έχουν αιτηθεί επαναπατρισμό».

«Όσοι θέλουν να επιστρέψουν χωρίς να έχουν ειδικό λόγο, δεν γίνεται να επιστρέψουν. Δεν γίνεται γενικός επαναπατρισμός», ξεκαθάρισε και προσέθεσε: «Θα επαναπατριστούν όσοι χρήζουν υγειονομικής βοήθειας, οι έγκυες, όσοι δεν έχουν πού να μείνουν γιατί έχει τελειώσει το μίσθωμά τους κι όσοι έχουν εγκλωβιστεί σε πτήσεις τράνζιτ». Μάλιστα, ως αποδεικτό, ανέφερε μια ιατρική βεβαίωση, ή μια συνταγή, ή το εισιτήριο (για τους τελευταίους).

  • Όσοι χρήζουν υγειονομικής φροντίδας (έγκυες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα) με ιατρική βεβαίωση
  • Όσοι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη (λ.χ. λήξη διαστήματος νόμιμης διαμονής σε χώρα του εξωτερικού ή απώλεια μίσθωσης)
  • Όσοι είναι με πτήση transit (με αποδεικτικό εισιτηρίου)

Παράλληλα, ανέφερε πως την Παρασκευή επέστρεψαν από το αεροδρόμιο Χίθροου της Μεγάλης Βρετανίας συνολικά 30 άτομα με προβλήματα υγείας.

Οι υπόλοιποι, προφανώς, με βάση τα λεγόμενα του λεγόμενα του υφυπουργού, αφήνονται από την κυβέρνηση, από την πολιτεία στην τύχη τους, με το δεδομένο πως έχουν κλείσει τα σύνορα και όλες οι πτήσεις προς τη Βρετανία.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, ανάμεσα στα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού είναι η διακοπή πτήσεων από χώρες με επιδημιολογικό πρόβλημα. Έτσι, από την Κυριακή 23 Μάρτη και ώρα 3 το πρωί διακόπτονται οι πτήσεις από την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις