19.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΡΑΓΕΣ: 180 εκατ. χαρίζονται σε ιδιωτική εκπαίδευση τάχα ως «επιδόμα 600 ευρώ» στους επιστημόνες!

Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση

Πρόσφατα

Η κυβέρνηση ΝΔ, εν μέσω πανδημίας, μοιράζει απλόχερα χρήματα στους φίλους της. Την ίδια στιγμή που διαφαίνεται πως την υγειονομική κρίση θα συνοδεύσει μια ακόμα πιο σκληρή οικονομική κρίση, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στηρίζει οικονομικά το σύστημα υγείας και τους πληττόμενους εργαζόμενους και επιστήμονες της χώρας, αλλά αντιθέτως μοιράζει χρήμα στην ιδιωτική υγεία (ενοικίαση ΜΕΘ σε διπλάσιο μίσθωμα- αντί για επίταξη) και στην αγαπημένης της…. ιδιωτική εκπαίδευση.

Χωρίς ίχνος ντροπής βαφτίζει την οικονομική στήριξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης “επίδομα στήριξης” στους πληττόμενους επιστήμονες. Δηλαδή χρήματα δεν υπάρχουν για να επιβιώσουν οι πληττόμενοι επιστήμονες και οι μηχανικοί, αλλά για να τα δώσουν στους κολλητούς τους υπάρχουν! Σύμφωνα λοιπόν με την κυβέρνηση για να σωθούν οι επιστήμονες της χώρας από τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, θα πρέπει να πάρουν παραμάσχαλα τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά τους και να απευθυνθούν σε ένα κολέγιο, ένα ΙΕΚ κ.λπ., για να τους μάθουν καλύτερα τη δουλειά τους μπας και σωθούν! Πρόκειται για ξεκάθαρο εμπαιγμό και αξιοποίηση της κρίσης για την στήριξη των λίγων – μεγάλων δήθεν στο όνομα των αναγκών των πολλών πληττόμενων.

Αν η κυβέρνηση, αυτές της δύσκολες ώρες με τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας επιλέγει να στηρίξει οικονομικά τους μεγάλους ομίλους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, τουλάχιστον να μην το κάνει στο όνομα των δικών μας αναγκών.

Το ΤΕΕ θα αντιδράσει ή θα τρέξει να προλάβει να οργανώσει αυτά τα σεμινάρια;;;

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις