Παπαθανάσης, Χαρδαλιάς: Οριστικό λουκέτο σε λαϊκή που δεν τηρεί τα μέτρα κατά κοροναϊού

Κατά την ενημέρωση του Σαββάτου για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στις λαϊκές αγορές και προειδοποίησε ότι όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι.

Ανέφερε πως διαπιστώθηκαν σε πολλές περιπτώσεις παραβάσεις, όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας και των προφυλάξεων έναντι του κοροναϊού, ενημέρωσε ότι από Δευτέρα 30 Μάρτη 2020 εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και προειδοποίησε πως οποιαδήποτε καταγγελία για παράβαση των μέτρων ασφαλείας αυτόματα θα σημαίνει και οριστικό λουκέτο στη λειτουργία της υπαίθριας αγοράς.

Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Για λουκέτο στις λαϊκές για τον ίδιο λόγο, είχε μιλήσει νωρίτερα και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σε μήνυμά του στο twitter: «Θέλουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές εφόσον συμμορφώνονται με τους κανόνες για την δημόσια υγεία που ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σε αναφορά της υπηρεσίας μας ή της αστυνομίας για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, τότε, η λαϊκή αγορά αυτή θα κλείσει».