Υπ. Υγείας: 26 νεκροί από τον κοροναϊό | 71 νέα κρούσματα, στο σύνολο 892

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας

Ο κατάλογος της μαύρης λίστας του θανάτου από τον κοροναϊού μεγαλώνει μέρα με τη μέρα στη χώρα μας: σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στη χώρα μας, ο αριθμός των νεκρών συμπολιτών μας έφτασε στους 26 (τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο), ενώ καταγράφηκα 71 νέα κρούσματα, 892 συνολικά κρούσματα. Από αυτά 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 54 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες, με υποκείμενα νοσήματα.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως «η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και ενέκρινε πρωτόκολλο θεραπευτικής αγωγής για αυτούς και αυτές που νοσηλεύονται, πάντα υπό ιατρική παρακολούθηση».

«Σήμερα, δεν είμαστε σε καμία κατάσταση εφησυχασμού. Παραμένουμε σε κατάσταση επαγρύπνησης. Σας παρακαλώ να τηρούμε τα μέτρα αποστασιοποίησης», ανέφερε ο Σ. Τσιόδρας, κι επανέλαβε ότι ο κοροναϊός δεν κάνει εξαιρέσεις.

«Η πορεία της επιδημίας θα είναι ανάλογη με τα μέτρα και την τήρησή τους», προσέθεσε και αναφέρθηκε σε μελέτη σύμφωνα με την οποία ο κοροναϊός θα απλωθεί σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Χουμπέι της Κίνας. «Δέκα φορές ανέβηκε ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου μέσα σε 14 μέρες» είπε. Η αύξηση των κρουσμάτων ανέβηκε από 3,3 ανά 100.000 πληθυσμού σε 36,1 σε 100.000 πληθυσμού.

Όσον αφορά στην παγκόσμια πορεία της πανδημίας, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, έχουν καταγραφεί 22.000 θάνατοι, 492.000 κρούσματα, ενώ 119.000 έχουν αναρρώσει.

Νίκος Χαρδαλιάς

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις και είπε πως έχουν ελεύθερο κυκλοφορίας μόνον για να πάνε στην Υπηρεσία τους, να ασκήσουν τα καθήκοντά τους δηλαδή..

Σε κάθε άλλη περίπτωση, για παράδειγμα, επίσκεψη σε σουπερμάρκετ, βόλτα με σκύλο κτλ., είναι απαραίτητη η Βεβαίωση Τύπου Β ή η αποστολή του SMS στο 13033.

Επιπλέον, επανέλαβε πως τα SMS είναι χωρίς χρέωση και τα προσωπικά δεδομένα δεν διατηρούνται.