Ιταλία: 31 γιατροί πέθαναν από τον κοροναϊό. Οι 17 οικογενειακοί γιατροί

Δεκάδες γιατροί (31) έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία από τον κοροναϊό, εκ των οποίων οι 17 ήταν οικογενειακοί γιατροί, όπως έκαναν γνωστό οι αρχές. Επίσης, στο νοσοκομείο Σαν Καμίλο της Ρώμης 6 γιατροί έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό, ενώ στην καθολική πολυκλινική Τζεμέλι της ιταλικής πρωτεύουσας ολοκληρώνεται η πειραματική φάση ενός τεστ που θα προσφέρει ταχεία απάντηση.

Όλοι οι ιταλοί γιατροί ζητούν να υποβληθούν το γρηγορότερο δυνατό σε τεστ για την ανίχνευση του ιού, ώστε να μη μεταδώσουν, άθελά τους, τον κοροναϊό σε αμέτρητους ασθενείς, κάτι που μπορεί να συνέβη, σε κάποιες περιπτώσεις, τις περασμένες εβδομάδες.

Στο μεταξύ, στο χωριό Νέρολα, στην περιοχή Σαμπίνα, έξω από τη Ρώμη, 72 κάτοικοι έχουν νοσήσει και χθες αποφασίστηκε η δημιουργία «κόκκινης ζώνης», με απαγόρευση εξόδου και εισόδου από το χωριό.

Στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια, 60 χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, 40 άτομα που βρίσκονται σε οίκο ευγηρίας είναι θετικά στον ιό και το κτήριο μετατράπηκε σε «κέντρο για την καταπολέμηση του Covid 19». Σε απομόνωση έχει τεθεί και σειρά οίκων ευγηρίας στην περιφέρεια της Σικελίας.

Το αίτημα μαζικής πραγματοποίησης τεστ σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται προέβαλαν χθες και πάνω από 20 δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Μπέργκαμο, στην Λομβαρδία, η οποία επλήγη όσο καμία άλλη από τον ιό.


Σχετική ανάρτηση | Κοροναϊός: Σφαγεία τα γηροκομεία σε Ιταλία και Ισπανία, πεθαίνουν κατά δεκάδες οι ηλικιωμένοι