Εργοδοτικό χαράτσι στο επίδομα των 800 ευρώ. Ζητούν από εργαζομένους μέρος της έκτακτης ενίσχυσης

Συνεχίζουν να χαϊδεύουν, για την ακρίβεια να βοηθούν το κεφάλαιο και την εργοδοσία, το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση, μη πράττοντας ουσιαστικά τίποτε για τον (κορονα)ιό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που έχει διασπαρεί σε κάθε κλάδο του ιδιωτικού τομέα: κανένα μέτρο, καμία καμπάνα, καμία τιμωρία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που φθάνουν σωρηδόν στα Σωματεία, εργοδότες ζητούν από τους εργαζομένους μέρος του έκτακτου οικονομικού επιδόματος των 800 ευρώ:

  • άλλοι εκβιαστικά ζητούν από τους εργαζομένους 100 ευρώ για να υποβάλλον τα στοιχεία τους στο «Εργάνη»

  • κι άλλοι ειδοποιούν τηλεφωνικά ή με SMS τους εργαζόμενους ότι θα πρέπει να δώσουν μέρος από τα 800 ευρώ που δικαιούνται, επειδή απασχολούνται σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό.

Η ΕΡΤ, μάλιστα, σε ρεπορτάζ της, έκανε συγκεκριμένη αναφορά σε 7 επιχειρήσεις στην Πάτρα (5 επιχειρήσεις εστίασης και 2 εμπορίου), που ζήτησαν από τους εργαζόμενους μερίδιο από την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

«Είναι μια απαράδεκτη πρακτική που συνιστά ποινικό αδίκημα. Θα πρέπει ο εργαζόμενος να συνεννοηθεί με την αστυνομία και να γίνει επ’ αυτοφώρω σύλληψη», είπε στην ΕΡΤ ο εργατολόγος, Γιάννης Καρούζος.