Χαλάνδρι Ενάντια: Για την ανάγκη οργάνωσης αιμοδοσίας στην πόλη μας

Ο αγώνας ενάντια στον κοροναϊό δεν δίνεται μόνο "μένοντας σπίτι".

Η κρίση του κοροναϊού, ανάμεσα σε άλλα, έχει οδηγήσει και σε σημαντικές ελλείψεις αίματος, είτε γιατί αυξάνονται οι ανάγκες, είτε γιατί εύλογα μειώνονται οι εθελοντές που προσέρχονται στα κέντρα αιμοδοσίας.

Ήδη το εθνικό κέντρο αιμοδοσίας έχει απευθύνει εκκλήσεις προς τους πολίτες ώστε να προσέλθουν και να δώσουν αίμα.

Κατά πάσα πιθανότητα τις επόμενες μέρες οι ανάγκες αυτές θα αυξηθούν. Παρόλα αυτά υπάρχει εύλογη ανησυχία από όλους μας για την προσέλευση σε νοσοκομεία ενώ οι αιμοδοσίες που οργανώνονται σε ανοιχτούς χώρους είναι ελάχιστες. Το τελευταίο αναδεικνύει για άλλη μία φορά την ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδιασμού από την κυβέρνηση, η οποία εδώ και δύο μήνες γνώριζε ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες πανδημίας, όπως προειδοποιούσε ο Π.Ο.Υ., και δεν συνέταξε κανένα σχέδιο που να περιλαμβάνει όλες τις διαστάσεις αντιμετώπισης της.

Ήδη σε διάφορες περιοχές σύλλογοι παίρνουν την πρωτοβουλία να οργανώσουν σε ανοιχτούς χώρους εθελοντικές αιμοδοσίες ώστε να διευκολύνουν την προσέλευση του κοινού.

Θεωρούμε ότι ο δήμος μας (με τη ενεργό στήριξη και αρωγή όλων των παρατάξεων αλλά και του σωματείου εργαζομένων του Δήμου) μπορεί και πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τα νοσοκομεία της περιοχής (Αμαλία Φλέμιγκ, Σισμανόγλειο) ή με όποιο άλλο νοσοκομείο είναι διαθέσιμο, ώστε να οργανώσει εθελοντικές αιμοδοσίες σε χώρους σχολείων, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή, κατά το δυνατόν, προσέλευση του κοινού.

Δεν γίνεται ο αγώνας ενάντια στην πανδημία να επαφίεται απλά στην-αυτονόητη- ατομική ευθύνη, όπως μας καλεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση.

Όλοι οι πόροι της κοινωνίας και όλα τα μέσα του οργανωμένου κράτους οφείλουν να συμβάλλουν με όποιο τρόπο γίνεται ώστε αυτός ο αγώνας να δοθεί με τους καλύτερους όρους.