Υπ. Υγείας: 22 νεκροί και 78 νέα κρούσματα κοροναϊού (επί συνόλου 821)

Συνολικά, 22 θάνατοι από κοροναϊό, στην Ελλάδα, με μέση ηλικία θανόντων τα 75 έτη, έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε το απόγευμα της Τετάρτης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Από αυτούς, 18 είναι άνδρες και 4 γυναίκες, με τους 21 από τους 22 με υποκείμενο νόσημα.

Αναφορικά με τα κρούσματα, καταγράφηκαν 78 νέα, στο σύνολο 821. Από αυτούς, οι 53 είναι διασωληνωμένοι. Εξιτήριο από τα νοσοκομεία έχουν λάβει 36 άτομα, ενώ έχουν γίνει συνολικά περισσότερα από 10.000 τεστ.

Θετικό είναι πως στη χώρα μας παραμένει χαμηλή η θνητότητα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι, σύμφωνα με τον Σ. Τσιόδρα, ότι τα κρούσματα καταγράφονται χωρίς επιθετική αύξηση. Ο ιός ωστόσο δεν σέβεται καμία ηλικία, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας έδωσε εκ νέου οδηγίες σε ασθενείς που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, να παραμένουν σε ξεχωριστό δωμάτιο το οποίο θα αερίζεται επαρκώς. Σημαντικό είναι επίσης να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας τα υπόλοιπα μέλη που διαβιούν στο ίδιο σπίτι.