Ξάνθη: Σε καραντίνα, η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης

Με αφορμή τη καταγραφή του 21ου θανάτου στη χώρα μας, ενός ηλικιωμένου από την κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στηριζόμενος σε μαθηματικά μοντέλα, είπε πως υπάρχει υψηλός επιδημιολογικός πολλαπλασιαστής στην Ξάνθη, και για αυτό μπαίνει σε καραντίνα η κοινότητα, από τις 6μ.μ. σήμερα, και για τις επόμενες 14 ημέρες.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, 9 συμπολίτες μας στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας, της πυροσβεστικής και την αστυνομίας θα φροντίσουν για την παροχή τροφίμων και όποιας άλλης βοήθειας προς τους κατοίκους, οι οποίοι υποχρεούνται να μείνουν σπίτια τους.

Βεβαίωση κίνησης για τα αδέσποτα

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων. Για όσους πολίτες φροντίζουν αδέσποτα εκτός του δήμου τους, αυτοί θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με ζωοφιλικές εταιρείες ή μόνιμους κατοίκους των δήμων που βρίσκονται τα αδέσποτα για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, ενώ σε περίπτωση φροντίδας αδέσποτων ζώων από πολίτες στα διοικητικά όρια του δήμου τους, θα απαιτείται βεβαίωση κίνησης η οποία θα εκδίδεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, όπου θα αναγράφεται το σημείο που βρίσκονται τα αδέσποτα και οι ημέρες και ώρες φροντίδας.