15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θύελλα διαμαρτυριών για την στήριξη της ΕΝΕ στο κυβερνητικό κάλεσμα για «εθελοντές»

Πρόσφατα

Φωτιά έχει πάρει το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα από διαμαρτυρίες νοσηλευτών με αφορμή την απόφαση της ηγεσίας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας να στηρίξει την πρωτοβουλία του υπ. Υγείας «προσέλκυσης» εθελοντών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι νοσηλευτές κατηγορούν την ηγεσία της ΕΝΕ ότι ουσιαστικά με αυτό το κάλεσμα παρέχει στήριξη στην Κυβέρνηση, η οποία αυτή την κρίσιμη στιγμή αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών και προσωπικού στα νοσοκομεία προσπαθεί να συγκαλύψει τα προβλήματα και να καλύψει τα κενά με εθελοντές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κείμενο διαμαρτυρίας που συνέταξαν οι νοσηλευτές από το Νοσοκομείο της Χίου επιδοκιμάζεται από εκατοντάδες νοσηλευτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ εκφράζονται και σκέψεις αυτό να συνυπογραφεί και από νοσηλευτές σε άλλα νοσοκομεία.

Η σημερινή εμφάνιση του Προέδρου της ΕΝΕ στην κρατική τηλεόραση αντί να κατευνάσει τις αντιδράσεις ξεσήκωσε και νέα θύελλα διαμαρτυριών.

Οι νοσηλευτές κατηγορούν την ηγεσία της ΕΝΕ ότι ταυτίζεται με την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας. παρέχοντας τους πολιτική στήριξη προκειμένου αυτοί να βγουν από τη δύσκολη θέση που βρίσκονται, εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν στην υγεία.

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν αυτές οι αντιδράσεις θα διαμορφώσουν τους όρους για να συγκροτηθεί μια αναγεννητική κίνηση που θα στοχεύσει να βγει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει από την ίδρυσή της εξαιτίας της ταύτισή  που έχει με την εκάστοτε εξουσία.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις