«Ελ. Βενιζέλος»: Η Swissport με… SMS και συγγνώμη απολύει 300 εργαζομένους. Το μήνυμα

Η πανδημία του κοροναϊού, σε συνδυασμό με τις ΠΝΠ της κυβέρνησης, έχουν οδηγήσει όχι μόνον στο ξεχείλωμα των εργασιακών σχέσεων αλλά και στην «άνθηση» της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, όπου ήδη μετρά εκατοντάδες απολύσεις και ήδη έχει εφαρμόζεται η δυνατότητα της εκ περιτροπής εργασίας για διάστημα έξι μηνών.

Τελευταίο κρούσμα του ιού της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στα Σπάτα, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», και στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης: η εργοδοσία της Swissport ξεκίνησε τις απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, ενημερώνοντάς τους μάλιστα ότι απολύονται ακόμα και με γραπτά μηνύματα ή με μία τηλεφωνική κλήση, αποδίδοντας την πρωτοφανή μέθοδο στον μεγάλο αριθμό των εργαζομένων και την έλλειψη χρόνου.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

«Η επόμενη μέρα δε θα είναι η ίδια… η δική μας εταιρία λόγω της κρίσιμης αυτής κατάστασης είναι στη δυσάρεστη θέση να σταματήσει άμεσα τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου… «Ζητώ συγγνώμη για το άκομψο του μηνύματος. Όμως είστε πάρα πολλοί και δεν υπάρχει χρόνος προσωπικής επικοινωνίας. Θα ενημερωθείτε από τον … (τάδε υπεύθυνο της εταιρείας) για την τελευταία ημέρα εργασίας»,

καταλήγει το SMS που έλαβαν πολλοί συμβασιούχοι.

ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Στο μύλο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, όμως, μπήκαν και οι αορίστου χρόνου υπάλληλοι, οι οποίοι με το ίδιο μήνυμα ενημερώνονται πως:

«Οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου θα ενταχθούν στο καθεστώς της εκ περιτροπής απασχόλησης Υπολογίστε περίπου στο 50%. Θα έχετε περισσότερες πληροφορίες σύντομα. Όλα αυτά μέχρι να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Να σημειωθεί πως οι περισσότεροι υπάλληλοι της συγκεκριμένης εταιρείας βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια, και περίπου 300 συμβασιούχοι πετιούνται στον καιάδα της ανεργίας, και μάλιστα -βάσει των κυβερνητικών αποφάσεων που έχουν δημοσιοποιηθεί για τα μέτρα «ενίσχυσης των εργαζομένων και επιχειρήσεων από την κρίση του κοροναϊού- δεν δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ.


Σχετική ανάρτηση | ΠΝΠ 20ής Μάρτη: Μείωση μισθών κατά 50% και «ευελιξία» στο ωράριο εργασίας για έξι μήνες