16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απαράδεκτη η εξαίρεση για γονείς με βρέφη από την Άδεια Ειδικού Σκοπού

Πρόσφατα

Στην πρόσφατη Π.Ν.Π. προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για γονείς παιδιών που φοιτούν σε σχολείο μέχρι την γ’ Γυμνασίου ή βρεφονηπιακό σταθμό. Δεδομένου ότι το ζήτημα που ήρθε η Π.Ν.Π. να λύσει είναι η μετάδοση του ιού μεταξύ παιδιών, για την προστασία των ευπαθών ομάδων, κυριότερη των οποίων οι ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας και όχι απλά η φύλαξη των παιδιών κατά το κλείσιμο των σχολείων, είναι πρόδηλη τόσο η ύπαρξη σχετικού κενού στη ρύθμιση, όσο και η αντίθετη βούληση του νομοθέτη.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με την δομή και τα ήθη της ελληνικής κοινωνίας την φύλαξη των παιδιών ηλικίας 1-4 πολλές φορές αναλάμβαναν οι γιαγιάδες –παππούδες. Κάτι άλλωστε που οφείλεται και στην έλλειψη σχετικής πρόνοιας για την παροχή κονδυλίου ή παροχής υπηρεσίας βρεφονηπιακού σταθμού για πολλές ομάδες εργαζομένων μεταξύ των οποίων και οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ. Ένα κενό που έρχεται να λύσει η προτεινόμενη σύμβαση εργασίας που συντάχθηκε από τις τρείς Ομοσπονδίες του Υπουργείου.

Είναι ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ η ανάγκη να γίνει προσθήκη στην ΠΝΠ για τους γονείς μωρών που δε φοιτούν σε βρεφονηπιακό καθώς είναι προφανές ότι αυτοί/ες δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα τηλε-εργασίας. Η επίβλεψη του παιδιού σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να είναι συνεχής.

Σε κάθε περίπτωση η συνεχιζόμενη παράλειψη κάλυψης του εν λόγω κενού συνιστά διαρκή, τεράστια και προκλητική η αδικία, κατάφωρα αντισυνταγματική ως παραβιάζουσα τις αρχές της ισότητας, της προστασίας της υγείας και της οικογένειας και πρέπει να λυθεί άμεσα.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις