ΜΕΤΑ Αλίμου: ΣΥΝΑΝ και ΔΑΣ Αλίμου βάζουν «σε καραντίνα» τη ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ δράση του προεδρείου του Συλλόγου

ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, 18 Μάρτη 2020

Για μια ακόμα φορά είμαστε υποχρεωμένοι να παρέμβουμε για την τήρηση της νομιμότητας και για την προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να ανακαλέσει τη λανθασμένη κίνηση στην οποία προέβη.

Παρά τη μάχη που δίνεται από τους εργαζόμενους για τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν στους Δημότες κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, η Δημοτική Αρχή Αλίμου έστειλε εργαζόμενους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άσχετες και επικίνδυνες για το αντικείμενό τους εργασίες. Παρά το ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δηλώνει ρητά ό,τι πρέπει να απασχοληθούν με συναφή καθήκοντα.

Τέτοιου είδους λανθασμένες κι επικίνδυνες αποφάσεις την στιγμή που η τοπική αυτοδιοίκηση θρηνεί τόσα θύματα και μάλιστα με περιστατικά στον Δήμο μας… δεν μπορούν παρά να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων και να προκαλεί δυσκολίες και ζητήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας.

Δυστυχώς, παρά την επικινδυνότητα της κατάστασης, το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, η ΣΥΝΑΝ Αλίμου, δεν περιορίστηκε στον διακοσμητικό ρόλο που έχει ως τώρα αλλά έγινε και άφαντη!

«Σε καραντίνα», η Συνδικαλιστική δράση του Προεδρείου της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΛΙΜΟΥ με πλάτη της ΔΑΣ Αλίμου η οποία εφαρμόζει σε όλα τα θέματα την πρακτική της σιωπηρής αποδοχής. Αφήνονται έτσι έρμαια οι εργαζόμενοι, προκειμένου να μπορέσει η Δημοτική Αρχή να «δράσει» με την ησυχία της.

Ζητάμε από τον Δήμαρχο Αλίμου να πάρει πίσω τις κλήσεις σε απολογία που είναι άδικες και αβάσιμες. Να εφαρμοστεί ο νόμος και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και όλοι οι εργαζόμενοι να απασχοληθούν σε θέσεις με συναφή καθήκοντα για την πραγματικά καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών με ασφάλεια αλλά και νομιμότητα.

Αυτού του είδους η αντιμετώπιση και οι κλήσεις σε απολογία δεν βοηθούν καθόλου το έργο των υπηρεσιών τη στιγμή που γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια από όλους τους εργαζόμενους που αυτές τις δύσκολες ώρες μάχονται στην πρώτη γραμμή με αυτοθυσία για να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και καλύτερα στις ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών.