Σε καραντίνα η Ελλάδα: κλείνουν ΚΑΙ εμπορικά κέντρα, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια

Η κυβέρνηση αποφάσισε το απόγευμα της Πέμπτης το κλείσιμο των μπαρ, καφετεριών, εστιατορίων και εμπορικών κέντρων, προκειμένου να αποτραπεί η κοσμοσυρροή μετά και τον εντοπισμό 73 νέων κρουσμάτων κοροναϊού (συνολικά, σήμερα ανακοινώθηκαν 190).

«Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κοροναϊού. Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση», είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αμέσως μετά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, είπε: κλείνουν εμπορικά κέντρα, καφέ-μπαρ, καφετέριες, εστίαση εκτός delivery και take away. Παραμένουν ανοιχτά καταστήματα τροφίμων – σούπερ μάρκετ, φούρνοι χωρίς τραπεζοκαθίσματα, φαρμακεία, ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν κλείσει αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, πάσης φύσεως εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παιδότοποι, θέατρα, κινηματογράφοι κτλ.

Για οποιαδήποτε παράβαση των μέτρων κατά του κοροναϊού, έπειτα από εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τις αστυνομικές αρχές, συνεπάγεται άμεσα σύλληψη και τιμωρία, με βάση το νόμο που προβλέπει ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.